Naisa spremna za izazov u Evropi (VIDEO)

Rukometašice Naise u četvrtak rano izjutra kreću put Graca gde će u subotu, 1.februara odigrati prvu utakmicu 1/8 finala Čelendž kupa protiv ekipe HIB Handbala.

Superligaš iz Niša želi da na najbolji mogući način predstavi svoj grad i državu u takmičenju koje je i osvojio 2007.godine. Ambicije su visoke i sigurno da prevazilaze ekipu Graca, koja poseduje odre]eni kvalitet, ali u Naisi  smatraju da su u ovom trenutku jednostavno bolji tim.

Dvomesečne pripreme trebalo bi da daju rezultat, a šef Stručnog štaba Svetislav Jovanović veruje u svoju ekipu. Pojačanja se polako uklapaju, a igra Naise dobija prepoznatljivu formu. Akcenat će biti stavljen na čvrstoj odbrani i brzim kontranapadima.

Problema svakako ima, pogotovo kada je u pitanju zdravstveni bilten, jer je nakon teške povrede golmanke Anastasije Čogurić, iz stroja izbačena i makedonska internacionalka Simona Stojanovska, čija se težina povrede još uvek ne zna, ali će u svakom slučaju morati da miruje tako da neće ni putovati u Grac.

Sa druge strane, dolaskom Jelene Terzić i Jovane Bogojović pojačana je konkurencija pa se očekuje od devojaka da pruže maksimum.  Puno se očekuje od Slađane Perazić koja je u meču protiv Mladosti pokazala da itekako može da bude bitan „šraf“ u Naisinoj mašineriji.

Sama Perazićeva ističe da je me]u devojkama sjajna atmosfera i da jedva čekaju da austrijankama pokažu šta znaju.

O očekivanjima od utakmice u Gracu i atmosferi u ekipi govore Svetislav Jovanović, Šef Stručnog štaba Naise i Slađana Perazić, levoruki bek nekadašnjeg osvajača Čelendž kupa.

Utakmica u Gracu igra se u subotu 1.februara u 18,30 sati u Multisportive hali, a revanš je nedelju dana kasnije u Nišu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.