Naisa sa Azerbejdžankama u 3. kolu EHF

Ženski rukometni klub Naisa nije imao previše sreće u žrebanju za 3. kolo EHF kupa. Izvukao je ekipu HC Azeryiol iz Azerbejdžana, ekipu koja ima određeni kvalitet, a pritom je iz Bakua, koji se nalazi na čak 3.000 km od Niša!?

 

Planirano je da prva utakmica bude igrana 14.novembra u hali „Čair“, a revanš nedelju dana kasnije u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana.

 

Mogla je Naisa da dobije protivnika iz neposrednog okruženje, Kumanovo iz Severne Makedonije ili ekipe iz Crne Gore ili Bosne i Hercegovine, imajući u vidu da je žrebanje bilo poludiorigovano, odnosno, evrospke ekipe bile su razvrstane po zonama. Međutim, žrebe je hteo da Naisa dobije protivnika udaljenog čak 3.000 km!

 

Ko je Azeryiol?

 

U prošloj sezoni tim iz Bakua sapleo se već na prvoj prepreci u Čelendž kupu, kada je uspešnija bila ekipa Galičanke iz Lavova.

 

Pre 5 godina, ova ekipa eliminisala je u Čelendž kupu ekipu Crvene Zvezde, ali je u narednom kolu ispala od drugog predstavnika Srbije, ekipe Knjaz Miloša iz Aranđelovca.

 

Zanimljivo je da je tim iz Azerbejdžana (koji se tada zvao ABU) oba dvomeča i kao domaćin igrao u Srbiji, pa bi trebalo očekivati da tako bude i ovoga puta.

 

Kada je sam igrački kadar u pitanju, u ekipi Azeryol, skoncentrisan je celokupni Azerbejdžanski rukometni kvalitet. Radi se o višestrukom prvaku Azerbejdžana. Za tim iz Bakua igraju uglavnom domaće igračice, uz po jednu internacionalku iz Ukrajine, Gruzije i Belorusije.

 

Drugi srpski predstavnik, ekipa Jagodine, za protivnika u 3.rundi EHF kupa dobila je ekipu Bjelovara iz Hrvatske.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.