Naisa promoviše rukomet u školama (VIDEO)

Naisa promoviše rukomet u školama (VIDEO)

Ženski rukometni klub Naisa iz Niša bio je izuzetno aktivan proteklih dana. U okviru Dečje nedelje, u osnovnim školama „Kralj petar I“ i „dr Zoran Đinđić“ u Nišu organizovana je promocija rukometnog sporta. Mnoga dečica su na ovaj način imala prvi dodir sa rukometom.

Problem sa kojim se društvo u Srbiji susreće jeste neaktivnost dece, pa su ovakve promocije itekako korisne da se utiče na mališane kako bi se na neki način našli u sistemu sporta.

Akciju koja je organizovana  sa nastavnicima i učiteljima pojedinih niških škola predvodi Tanja Kostić, dugogodišnji trener mladjih kategorija ŽRK Naise.

Ono što je jako bitno jeste da se deca već u predškolskom i mladjem školskom uzrastu pronadju u nekom od bazičnih sportova.

Za rukomet, ali i druge ekipne sportove koji su izuzetno zahtevni jako je bitno da sportisti-početnici imaju iza sebe stečene navike po pitanju treninga, ali i da oni predstavljaju normalan nastavak sportke karijere.

Čuvena Naisina škola rukometa stoga kreće u susret deci, za dobrobit, pre svega dece, ali i svih ostalih.

A da bi se deca usmerila na rukomet najbolji promoteri jesu ostvarene igračice. U školi dr Zoran Đindjić u Nišu, mališani su imali priliku da upoznaju prvotimke Naise Simonu Stojanovsku, Jovanu Veljković i Katarinu Radović.

Naisa prvi korak jeste napravila. Uz podršku učitelja i nastavnika, ali i roditelja, ovakva akcija osudjena je na – uspeh. Deca, učitelji, nastavnici i direktori osnovnih škola „Kralj petar I“ i „dr Zoran Đinđić“ zaslužuju čistu peticu!

Akcija Ženskog rukometnog kluba Naisa, jednog od najvažnijih niških sportskih brendova biće nastavljena. U planu je da se rukomet predstavi stotinama dece, a iz toga, kako iskustvo govori, izrodiće se i nove igračice koje će pronositi slavu Naise i Niša, ali će imati priliku, što je još važnije –  da postanu pravi ljudi!


Povezane vesti

Rukometašice Naise spremne idu na derbi sa Jagodinom (VIDEO)

Rukometašice Naise iskoristile su reprezentativnu pauzu za dodatnu pripremu pred težak meč u Jagodini. U ekipi vlada pozitivna atmosfera nakon

U uzbudljivom odbojkaškom derbiju Niš bolji od Ribnice (VIDEO)

Odbojkaši Niša uspeli su da se revaširaju Ribnici za jedini poraz u tekućem prvenstvu. Nišlije su bile uspešnije i posle

Najbolji svetski paraglajderisti na nebu jugoistočne Srbije (VIDEO)

Stena Višegrad iznad Niša, ovih dana je epicentar je planetarnog paraglajding spektakla. Sa tog poletišta, svakodnevvno od 12 do 19

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.