Naisa predstavlja Srbiju u EHF Kupu i kreće već od 2. kola

Rukometašice Naise, prema zvaničnoj odluci Evropske rukometne federacije, nastupiće u narednoj sezoni u EHF kupu. Takmičenje kreće od 2. kola u kome će nastupiti 18 timova, među kojima je i Naisa. Žreb će biti održan 1.septembra u Beču, a prve utakmice igraju se 10. oktobra.

Još uvek nije poznato da li će Naisa biti među nosiocima u, praktično, uvodnoj rundi takmičenja. Kada se to bude znalo  biće jasnije ko su potencijalni protivnici  od 17 ekipa:   Granoljers, Malaga i Gran Kanarija iz Španije, Valur sa Islanda, Mestrino, Kasano Manjago i Briksen iz Italije, Istogu i Vuštrija sa Kosova, Čair iz Severne Makedonije, po 2 ekipe iz Švajcarske i Turske i po jedna iz Portugalije, Holandije i Ukrajine.

Žreb će igrati izuzetno važnu ulogu!

U Naisi nisu želeli da licitiraju imenom eventulanog protivnika, jer najpre žele da se steknu uslovi za samo igranje rukometa.

EHF kup je preuređeno takmičenje trećeg nivoa u evropskom rukometu i zameniće bivši Challenge Cup usred reforme ovog leta svih evropskih klupskih takmičenja, a Naisa će se u njemu, kako je navedeno na sajtu EHF-a, naći zahvaljujući trofeju osvojenom 2007.godine!? Isti slučaj je sa Lokomotivom iz Zagreba i Gran Kanarijom, ali će ove ekipe krenuti sa takmičenjem od 3.kola!?

Zanimljivo je da se među ekipama koje počinju takmičenje od 3. kola, nalazi i šampion Srbije Jagodina, što samo znači da Srbija praktično nema prolaz ka ozbiljnijim evropskim klupskim takmičenjima!?

Pobednici iz 2.kola (ili kvalifikacionog kola što je realniji termin), njih 9, pridružiće se ekipama koje su već u 3.kolu (23 ekipe) i tako i tada će kostur takmičenja biti kompletiran.

Da Naisa nikako nije u povlašćenom položaju, iako je u prošloj sezoni stigla do polufinala Čelendž kupa (bez mogućnosti da ponovi uspeh iz 2007.godine), pokazuje i činjenica da je u 3.kolu već ekipa sa Kosova, Kumanovo iz Severne Makedonije i još neke ekipe koje su po kvalitetu, a posebno po renomeu daleko ispod Naise.

Po logici stvari, Naisa nikako nije privilegovana, već je praktično i oštećena jer kreće od kvalifikacija u trećem po rangu takmičenju čiji je prošlogodišnji polufinalista i nekadašnji osvajač!!!

Među ekipama koje se priključuju u 3.kolu, pored pobednika 2.kola (kvalifikacija) i već navedenih ekipa su i timovi iz Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Lokomotiva i Bjelovar iz Hrvatske, još 2 tima iz Španije, Slavija iz Praga, Paok iz Soluna i po jedna ekipa sa Islanda, sa Malte, iz Italije, Luksemburga, Crne Gore, Holandije, Portugala, Švajcarske, Turske i Ukrajine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.