Naisa poražena u Inđiji

U čudnoj utakmici u kojoj je bila u debelom zaostatku, a u jednom trenutku i nadomak bodova, Naisa je poražena od Železničara u Inđiji sa 31-28 (19-13).

 

Do sredine prvog poluvremena utakmica je praktično bila u egalu. U 15.minutu Železničar je vodio minimalno, sa 10-9, ali je onda usledila serija od 4-0 za domaće rukometašice i tada je praktično i napravljena razlika koju Naisa nije uspela da stigne. Na poluvremenu je bilo 19-13 za tim iz Inđije.

 

Naisa ni drugo poluvreme nije nastavila u najboljem ritmu. U 40.minutu bilo je maksimalnih 9 golova razlike u korist Železničara, a onda Naisa podiže nivo igre. Serijom od 4-0 smanjuje zaostatak na 5 golova, da bi u narednoj seriji od 22-28, stigla na samo gol zaostatka-27-28 na 7 minuta pre kraja. U tom period igre Naisa se u dva navrata odbranila sa igračicom manje i uspela da postigne 2 gola!

 

Od toga izgleda da nije ni moglo više, a uticalo je mnogo faktora.  Naisa jeste bila oslabljena jer u timu nije bilo Jovane Veljković, dok se Sanja Stamenković tek oporavlja posle povrede. Pored toga, statistika pokazuje da je tim iz Inđije imao 5 sedmeraca, za razliku od Naise kojoj je najstroža kazna dosuđena samo jednom.

 

Krajnji rezultat 31-28, za ekipu Železničara. I pored poraza, partija u drugom delu je bila više nego zadovoljavajuća. Naisa je drugi deo igre dobila sa 15-12, a da je bilo malo više sreće i ta razlika je mogla da bude ubedljivija, a sama utakmica još neizvesnija.

 

Najefikasnija u timu Naise bila je Jelena Terzić, dok je odličnu partiju pružila i Jelena Đurović koja se 5 puta upisala u strelce.

 

Naisi su u prvenstvu ostale još 3 utakmice i ukoliko želi u plej of, po svemu sudeći, moraće da dobije sve tri! Niški tim očekuju dueli sa Crvenom Zvezdom i Bekamentom u Nišu i sa Medicinarom u Šapcu. Ukoliko u nastupajućem period Naisa podigne nivo igre, koji se očekuje, to nije nemoguća misija!

 

 

Inđija. Sudije: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (Beograd).

Isključenja: Železničar 4 minuta, Naisa 8 minuta.

Sedmerci:  Železničar 5 (3), Naisa 1 (1).

ŽRK ŽELEZNIČAR: Vasiljković 18 odbrana, Činku, Žak, Novaković, Tabak 8, Todorović, Kovačić 2, Paunić, Žakula, Simić 4, Živkov 3, Ignjatović 4, Jovanović 4, Bakša 5, Šindić, Tešić 1.

ŽRK NAISA:  Kosanović 10 odbrana, Ivanović 5 odbrana, Terzić 8, T.Petković 1, Simonović 2 , Đurović 5,  Dala, Stojanović 1, T.Petković 2, M.Petković,  Milošević , Stamenković 3, Nikolić 2, Rajković, Mihajlović 1, Milovanović 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.