Naisa poražena u derbiju. Izjednačen meč prelomile sudije (VIDEO)

Rukometni derbi između Naise i Bekamenta uspeo je da upropasti sudijski par! Nišlije jesu dobri poznavaoci rukometa i znaju da prepoznaju perfidno suđenje, sa neujednačenim kriterijumom u trenucima kada se utakmica lomi. Upravo takav bio je derbi 15.kola Super lige Srbije u kome je Bekament slavio u Nišu protiv Naise sa 23-19 (9-9).

Bila je to borba ljutih rivala koja je do 39-og minuta ličila  na istinski derbi, uz puno preokreta….Od 4-1 za Bekament, do 11-9 za Naisu…Stigle su gošće tu razliku, a onda na scenu stupa sudija Branislav Nenadić iz Mladenovca, koji perfidnim odlukama na štetu Nišlijki dovodi situaciju na terenu do usijanja…  Nakon podignute ruke kolege čak četiri puta vraća loptu ekipi iz Aranđelovca sve dok konačno ne svira sedmerac i isključenje igračici Naise…

Pritom grubu igru gošći ne sankcioniše, a Naisu sa igračicom manje ostavlja čak 16 minuta, što u sudaru ekipa približnih kvaliteta itekako donosi prevagu.

Pogrešnih sudijskih odluka i „navijačkih“ sudija bilo je i ranije u Nišu na štetu domaćih ekipa, ali je nastup sudijskog para u derbiju 15.kola prevršio svaku meru.

Iskusnije gostujuće igračice znale su sve to da iskoriste i da dođu do pobede. Ana Kačarević odlično je odradila posao, dok se Sara Garović pokazala kao istinsko pojačanje. U domaćem timu dobre role imale su kapitenka Marija Filipović, Nada Pejović i Jovana Bogojević, ali to nije dovoljno da se neutrališu štetne odluke sudija.

Na samom kraju sudijski par stigao je i da se  „nasmeje“ publici u lice. Kada je utakmica bila rešena, u 60-om minutu sviraju sedmerac Naisi i isključenje Bekamentu…

Dovoljno za nezapamćene zvižduke niške publike i bes kod iskrenih ljubitelja rukometa.

Na konferenciji za novinare Ana Kačarević i Teodora Petković govorile su o igri na terenu, a o igrama van terena govorili su  trener Naise Svetislav Jovanović i trener gošči Saša Bošković.

Naisa rukometnu Srbiju predstavlja narednog vikenda u dvomeču ¼ finala Čelendž kupa protiv Madeire u Portugaliji.

Niš, hala „Čair“. Gledalaca: 450. Sudije: Darko Stefanović (Zemun), Branislav Nenadić (Mladenovac) 0. Isključenja: Naisa 16 minuta, Bekament 8 minuta. Sedmerci: Naisa 3 (2),  Bekament 5 (4).

ŽRK Naisa: Milena Petković, Ivanović, Teodora Petković, Đurović, Terzić 2, Radović 2, Stojanovska 1, Teodora Petković, Magdalena Petković, Pejović 4, Milojević 1, Nikolić, Filipović 5, Perazić 1, Rajković, Bogojević 3.

ŽRK Bekament: Kačarević, Simić, Atanasković, Radojičić, Preković, Stepanović 3, Radoičić 1, Stanojlović 1, Stanić, Stamenić 5, Rajović 2, Grbić, Agatunović, Nićiforović, Garović 8, Tomić 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.