Naisa neverovatnim preokretom do pobede (VIDEO)

 

Pobedu sekund pre kraja sa penala donela Jovana Veljković

 

Naisa je do pobede protiv Bora stigla golom sa penala, sekund pre kraja I to je bilo jedino vođstvo tima iz Niša u drugom delu igre, 29-28 (13-14). Sigurna sa bele tačke bila je Jovana Veljković koja je ponela I epitet igračice susreta.

 

Pola minuta pre toga ekipa Bora je imala nerešen rezultat i sedmerac, ali je Katarina Ivanović,  bila uspešnija od najefikasnije gostujuće rukometašice Tamare Simonović. Popularna Kaja je još jednom pokazala da je stručnjak za odbranu sedmeraca.

 

Da utakmica za Naisu nimalo neće biti laka nagovešteno je na samom početku, jer je u 10.minutu rezultat na semaforu bio 3-6. Uspeva Naisa da se konsoliduje i polovinom prvog dela dolazi do prvog vođstva 7-6. U tom delu igre briljirala je Sanja Stamenković koja je vezala 3 gola za prvo vođstvo svog tima.

 

Stiže Naisa i do 3 gola prednosti, ali dolazi do pada u igri i Bor na poluvremenu vodi 14-13.

 

U drugom delu igre očekivalo se da Naisa tempom slomi otpor gošći, ali to se nije dogodilo. Stiče se utisak da se domaće rukometašice nisu adaptirale na oštru odbranu ekipe Bora, što sudije nisu sankcionisale. Pored toga, ekipa ovoga puta nije imala sigurnost koju je u prethodnim mečevima dobijala usled uspešnih golmanskih intervencija.

 

Na 10 minuta pre kraja tim Bora imao je ogromnih 5 golova prednosti, 20-25. Rukometašice  Naise ipak, nisu klonule duhom. Verovale su u pobedu i nošene podrškom sa tribina uspele da dođu do bodova.

 

Dešavalo se u ovoj sezoni da je Naisa do pobede dolazila u samom finišu, ali se ovakav preokret do sada ipak nije dogodio.

 

Ekipa Naise je još jednom pokazala da ima karakter, ali ruku na srce, izabranice trenera Živojina Maksića u većem delu susreta odigrale su ispod svojih mogućnosti. Ekipa Bora se, s druge strane, predstavila u lepom svetlu i ne bi bilo nezasluženo da su osvojile makar bod. U Niš su Boranke stigle očigledno veoma motivisane da velikom rivalu pomrse konce, ali su bodovi ostali u Nišu.

 

Na kraju krajeva, pobedi se “u zube ne gleda”, a odlika velikih timova je da se pobeđuje i kada se ne igra  baš najbolje…

 

 

 

 

NIŠ, sala OŠ “Mika Antić”. Gledalaca 250. Sudije: Ivan Mandić (Petrovaradin), Nemanja Kovačić (Veternik). Sedmerci: Naisa 2 (2), Bor 7 (4). Isključenja: Naisa 8 minuta, Bor 10 minuta.

ŽRK NAISA: Kosanović, Ivanović,  Terzić 5, Teodora D.Petković 3, Đurović 1, Veljković 6, Dala , J.Stojanović 3, Teodora V.Petković , Milošević, Stamenković 7, Nikolić 3, Rajković, Mihajlović 3, B.Stojanović, Milovanović.

ŽJRK BOR RTB:  Ilić, Pidro, Pujcić, Vujnović 1, Nikolov 1, Lilić, Bogdanović 1, Stanković 5, Simonović 8, Petrović 1, Radović 1, Sujić 3, Marković 4, D.Ilić 3.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.