Naisa krenula sa pripremama za novi sezonu (VIDEO)

 

Naisa se oslanja na sopstvene snage i na novog trenera

 

Jedan od retkih niških sportskih kolektiva u loptačkim sportovima koji je sačuvao superligaški status, ŽRK Naisa, krenula je sa pripremama za predstojeću sezonu. Naisa ne samo da će se takmičiti u elitnom rangu, već će Grad Niš i Republiku Srbiju predstavljati i na međunarodnoj sceni, u EHF Evrokupu. Činjenica koja obavezuje niški tim da rukometnu sezonu dočeka potpuno spreman.

 

Novi šef Stručnog štaba Naise, Đorđe Teodorović, koji u Niš stiže  nakon osvojene medalje sa juniorskom reprezentacijom Srbije na EP,  izvršio je prozivku i obavio razgovor sa igračicama, nakon čega je održan i prvi trening. Povratnik u Niš želeo je najpre da se uveri u igračke kapacitete pre nego što da bilo kakvu procenu za predstojeću sezonu.

 

Odmah su odrađena i određena testiranja kako bi se utvrdilo u kakvoj fizičkoj kondiciji rukometašice dočekuju start priprema. Najbolje rezultate pokazala je golmanka Katarina Ivanović, a prvi je utisak da   trenera Teodorovića i rukometašice očekuje mukotrpan rad.

 

Prvom treningu prisustvovalo je 16 rukometašica, a očekuje se da se u narednim danima priključe i one iskusnije koje su nedostajale, Olivera Nikolić i Jovana Veljković, kao i mlađana Branka Stojanović, dok će prvom timu biti priključene i najperspektivnije igračice iz mlađih kategorija.

 

Tek nakon ozbiljnije analize, prema rečima trenera Teodorovića, može biti reči o tome da li su neophodna pojačanja i na kojim pozicijama.

 

Trenenzi se održavaju u hali „Čair“, a treneru Đorđu Teodoroviću pomagaće Nebojša Bokić.

 

Do početka prvenstva, koje je zakazano za 10.septembar, ima nepunih 6 nedelja, a Naisa na otvaranju šampionata u hali „Čair“ igra sa ekipom Bekamenta.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.