Naisa i pored pobede nad Bekamentom ostala bez plej ofa (VIDEO)

Osvojeno 5.mesto-sledi plej aut

Rukometašice Naise savladale su u 18.kolu ekipu Bekamenta sa 27-20 (16-10) i nakon osnovnog dela prvenstva osvojile 5.mesto, tako da će u drugom delu šampionata igrati u plej autu. Uspeh u svakom slučaju, imajući u vidu kroz kakve finansijske poteškoće prolazi superligaš iz Niša.

Početak utakmice u hali „Čair“ obeležila su dva golmana, Anastasija Nedeljković s jedne i Marija Kostić sa druge strane. Branile su odlično, a prva je popustila golmanska Bekamenta, pa je Naisa već u uvodnom delu meča stigla do osetnije prednosti. U 8.minutu bilo je već 6-2 za domaći tim.

Naisa je u prvom poluvremenu igrala nadahnuto, sa puno energije i to se videlo i na semaforu. Do najveće prednosti izabranice Slavka Krnjajca  stižu u 25.minutu kada je bilo 14-7 za Naisu.

Olivera Nikolić je prednjačila u prodorima, ton igri davala odlična Anastasija Nedeljković na golu, dok je kapitenka Jelena Knežević u dva navrata „razbijala“ skupljenu odbranu tima iz Aranđelovca.

Linea Čočaj je ostavljala srce na terenu, a evidentan je bio i učinak Jelene i Branke Stojanović sa krila, dok je Natalija Grujić opravdala ukazano poverenje na crti. Trener Krnjajac rotaciju je završavao sa Marijom Konatar.

Možda i najbolje poluvreme Naise u tekućem šampionatu, tako da se na odmor otišlo sa 16-10.

U drugom delu je došlo do pada u igri, a zahvaljujujći odličnim golmanima nije viđeno ni mnogo golova.

Bekament je jurio priključak, a Naisa je odolevala. U nekim trenucima je bilo i sreće, jer je prosto neverovatno šta sve gošće nisu realizovale. Kada je trebalo i druga golmanka Naise, Katarina Ivanović pokazala je kvalitet i ukrotila je nekoliko šuteva.

Kako god, tek, Naisa je uspela da slavi sa 27-20 i upiše dva nova boda, ali je zbog pobede Medicinara nad Napretkom završila na 5.mestu, pa će umesto u plej ofu, sezonu nastaviti u plej autu.

Za igračicu susreta proglašena je Anastasija Nedeljković, a sjajnu partiju, u dresu Naise pružile su i Jelena Knežević sa 10 i Olivera Nikolić sa 9 golova. Kod gošći bolja od ostalih golmanka Marija Kostić.

 

Niš, hala „Čair“. Gledalaca 200.

Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić (Pančevo).

Isključenja Naisa 8 minuta, Bekament 4 minuta. Sedmerci: Naisa 5 (2), Bekament 10 (6).

NAISA: Nedeljković, Ivanović, M.Nedeljković, Konatar 1, Milošević, Čočaj 3, Đorđević Zdravković 1, P.Ranđelović, J.Stojanović 2, Nikolić 9, Grujić, Bukurić, B.Stojanović  1, Knežević 10.

BEKAMENT: Kostić, Cvetković, Joksić, Radulović, Zoe Petrović 1, Malenović 2, Vesović, Mirković 3, Armuš, Ivković 6, Simić 4, Mitrović, Radojičić 4, Rajović, Dragović.

  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.