Marinosi na treningu košarke u kolicima

Juniori Košarkaškog kluba „Marinos“ prisustvovali su treningu svojiih sportskih kolega iz Kluba košarkaša u kolicima „Nais“. Na taj način, Marinosi su simbolično zahvalili Naisu na podršci koju su im košarkaši u kolicima pružali sa tribina u utakmicama protiv KK „Mega Bemaks“ i KK „Partizan“ koje su igrane krajem prošle i početkom ove godine u okviru najkvalitetnije juniorske lige Srbije.

Košarkaši „Marinosa“ su sa „Naisom“ odradili zajednički trening na kome su se i praktično upoznali sa košarkom u kolicima. Na taj način su se, kako kaže trener KKK „Nais“ Miljan Hadžovoć, „dodatno edukovali o jednom od najatraktivnijih sportova za osobe sa invaliditetom“.

Marinosima je to, kako je istakao trener juniora ovog kluba Marko Milović, „dodatna motivacija da nastave sa radom i napreduju u košarci, ali i da vide izvanredan primer ljubavi prema sportu i košarci kod osoba sa invaliditetom“.

Ovakva međusobna solidarnost dva niška košarkaška kluba proistekla je iz dogovora o saradnji koju su inicirali treneri juniora „Marinosa“ i KKK „Nais“ Milović i Hadžović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.