“Moderna” trijumfovala na Majskom turniru teniskih rekreativaca

Četvrtu godinu zaredom održan je Majski teniski turnir za ekipe teniskih rekreativaca. Igralo se vikendom tokom meseca maja na terenima niškog teniskog kluba “Kostić”.

Učešće je uzelo 12 ekipa, koje su bile podeljene u dve grupe. Nakon toga po 4 najbolje iz obe grupe odigrale su na ispadanje.  Na kraju, najuspešnija je bila ekipa “Moderna”, koja je u finalu bila bolja od ekipe “Old stars Duduci”, a na tećem mestu su završili “Margerski tigrovi”.

Ekipe su bile mešovite i u mečevima su se igrala po tri singla i jedan dubl. Singl se bodovao jednim poenom, dok su dublovi donosili po dva poena. Pobednik je bila ekipa koja sakupi više poena.

Ove godine turnir je imao i humanitarni karakter. Novčana sredstva od kotizacija za učešće na turniru, kao i sredstva prikupljena putem donatorskih kutija, usmerena su na račun udruženja “Budite uz nas”.

“Na taj način rekreativci će pomoći rad udruženja  koje pruža podršku ženama koje prolaze ili su prošle kroz proces lečenja karcinoma”, navode organizatori i dodaju da turnir nije samo prilika za sportsko nadmetanje, već i prilika da pokažu humanost i podršku.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.