Mlađe kategorije Konstantina u eliti

Nakon dve sezone ponovo stižu lepe vesti iz niškog Konstantina. Seniori nisu na parketu obezbedili igranje u Drugoj ligi, ali su već u pripremnom periodu pokazali da će ove sezone biti znatno ozbiljnija organizacija koja za cilj ima što brži povratak u elitno društvo.

Najveći pomak je napravljen ipak u mlađim kategorijama. Saradnja uspostavljena sa Nibakom, kao i odlična selekcija igrača u letnjem prelaznom roku ekspresno je dala rezultate.

Prvo su prošlog vikenda junior niškog tima ostvarili plasman u Roda juniorsku ligu Srbije nakon što su na turniru u Knjaževcu osvojili prvo mesto. Do elitnog ranga put ih je vodio preko Pirota (82:70) i Bora (75:55).

“–Jedinstvo igrača, trenera i uprave kluba donelo je mogućnost da naši juniori izbore učešće u Jedinstvenoj ligi Srbije, najvišem rangu za tu kategoriju. Sada nam preostaje da naporno radimo i maksimalno iskoristimo ovo takmičenje za razvoj naših talentovanih igrača”  – izjavio je za sajt Konstantina trener Veljko Kajganović odmah nakon finalnog meča.

Nakon juniora, plasman u jedinstvu ligu Srbije ostvarili su i kadeti Konstantina. Više nego ubedljivim izdanjem na kvalifikacionom turniru u Knjaževcu, tim trenera Milana Tubića osvojio je prvo mesto u kategoriji 2002. godište i mlađi i plasirao se u Triglav Kadetsku ligu Srbije. Do mečeva sa vršnjacima iz Partizana, Zvezde, Mege i ostalih naših najvećih klubova, kadeti Konstantina stigli su pobedama nad Mladošću iz Zaječara 104:44 i RTB Borom 84:44.

Izuzetno je zadovoljstvo što su, posle juniora, i kadeti dospeli u svoje elitno društvo. Dečaci su pokazali da poseduju telanat, demonstrirali ga u važnom momentu i sada je na njima da još više rade i nadograđuju se. Ovim plasmanima na dobitku je i niška košarka koja će se koncentracijom kvaliteta u Konstantinu vratiti na pravi kolosek” – izjavio je Milan Tubić, trener kadeta Konstantina.

Kada je ovog leta stigao u klub, novi direktor Gojko Lepojević je, kao jedan od prioreteta, istakao želju da se unapredi rad mlađih kategorija i odmah prionuo na posao.

Zadovoljan sam, naravno, ali ovo zaista sve treba da bude normalno. Konstantin je najveći klub u ovom delu Srbije, prirodno je da ka njemu gravitiraju mladi i talentovani igrači i, uz dobar rad, mi ćemo biti redovni učesnici ovih takmičenja. I ne samo učesnici”-istakao je Lepojević.

Prvi čovek Konstantina Uroš Parlić i sam je prisustvovao dominaciji niških kadeta u Knjaževcu, a posle dvostrukog plasmana u najbolje lige mlađih kategorija Srbije najavljuje nove uspehe:

Baš su nam dobra ova deca! Dobro igraju, lepo se ponašaju i mnogo je značajno što će moći da se ogledaju i sa najboljim vršnjacima u Srbiji i kroz te utakmice još više napreduju. Sada se jasno vidi da je klub konsolidovao svoje redove na svim nivoima i pametnom politikom malih koraka, bez turbulencija i u tišini, reorganizovao se kao najozbiljniji klub jugoistočne Srbije. Ubeđeni smo da je i prvi tim, sa Markom Cvetkovićem na klupi, ponovo na putu da postane odličan prvoligaš, sa realnim ambicijama da konkuriše i za plasman u viši rang takmičenja” – izjavio je Parlić za sajt niškog kluba.

Takmičenja u obe lige mlađih kategorija kreću u drugoj polovini oktobra, a prvi tim Konstantina već predstojećeg vikenda počinje takmičenje u Drugoj ligi Srbije, gostovanjem Slogi u Kraljevu.

 

foto: http://konstantinokk.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.