Utakmicama u Kupu krenula košarkaška sezona. “Fair play” bolji od Bele Palanke (VIDEO)

Jedna od novina u takmičenjima pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije je i obaveza svih timova iz regionalnih liga da učestvuju u nacionalnom kupu. Utakmice prvog kola su odlično došle ekipama kao provera pred početak nove ligaške sezone, a u sali Osnovne škole „Dušan Radović“ u Nišu su svoju prvu takmičarsku utakmicu u sezoni odigrali Ferplej iz Niša i Mladost iz Bele Palanke.

Ferplej je ubedljivo slavio rezultatom 79:52 i već na samom početku sezone opravdao najave i kandidaturu za najviši plasman u ligi koja predstoji.

Od svog osnivanja Ferplej ne zna za poraz u ligaškim utakmicama, a na već impozantan sastav u letnjem prelaznom roku je odrađen odličan posao i stigao je veliki broj kvalitetnih igrača, među kojima je nekoliko izuzetno mladih, ali sa prvoligaškim iskustvom.

Mladost iz Bele Palanke nije imala realne šanse u duelu protiv favorizovanog protivnika, ali im je utakmica odlično iskustvo za borbe koje predstoje u ligi.

Kao i prethodnih sezona, Belopalančani imaju mlad tim, a osnovicu čine igrači ponikli u klubu, koji će uz par pojačanja pokušati da opstanu u veoma jakom rangu takmičenja.

Takmičenje u Prvoj regionalnoj ligi Istok počinje 29. septembra, Ferplej će odmah biti na velikom iskušenju jer ide u goste Moravi iz Vladičinog Hana, dok Mladost pred svojim navijačima u Beloj Palanci dočekuje ekipu Prokuplja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.