Mlada golmanka Naise oporavlja se od teške povrede

Mlada golmanka Naise oporavlja se od teške povrede

Sve je nagoveštavalo da će ova prvenstvena sezona biti još jedna jako uspešna za golmanku Naise Anastasiju Čogurić. U klub se vratila iskusnija Milena Petković sa kojom jeste delila minutažu, ali je imala priliku i da napreduje. Tako je i bilo sve do kobnog trenutka kada je na atraktivan način skinula jedan “zicer” igračicama Bekamenta u pripremnoj utakmici, ali umesto visoko podignute pesnice, Anastasija je pala na parket kao pokošena…Naizgled bezazlena intervencija, pretvorila se u pravu noćnu koru. Tog 18.januara, sezona za mladu golmanku Naise je završena i pre njenog nastavka!Kako se kasnije ispostavilo – stradali su prednji ukršteni ligamenti levog kolena…Već u tom trenutku bilo je različlitih mišljenja da li da operacija bude realiziovana u Nišu, Beogradu ili na nekoj klinici van Srbije. Odluka pada na privatnu kliniku “Atlas” u Beogradu, gde je Anastasija I operisana 25.februara.

U početku je izgledalo da je sve u najboljem redu I da oporavak nakon teške operacije može da počne. Međutim, sve se preokrenulo preko noći.

-Nakon 5-6 dana javlja se sve jači bol, temperatura, otok….Noćima od bolova ne mogu da spavam. Za kratko vreme smršala sam 6 kilograma. U dogovoru sa roditeljima, i uz pomoć stručnjaka u Crnoj Gori koleno se punktira, a analize pokazuju da se u kolenu nalazi bakterija zarađena prilikom operacije u Beogradu. Lekari pokušavaju da injekcijama i antibioticima saniraju stanje, ali ispostavlja se da  ponovo moram “pod nož”-u jednom dahu saopštava nam Anastasija i kaže da bi čitav roman mogla da napiše.

Aktuelna situacija nikako nije išla na ruku jer su granice zbog pandemije Covid-19  već  bile zatvorene.  23.marta u državnoj bolnici u Risnu koleno je ponovo otvoreno i očišćeno od bakterije. Operacija je uspešno okončana i nakon dve nedeljebolničkog lečenje Anastasija  stiže kući. Osmeh se vraća na lice lepe podgoričanke. U dogovoru sa doktorima, fizioterapeutima i trenerom, kojima je neizmerno zahvalna,  lagano je počela sa vežbama I počela da hoda bez ortopedskih pomagala.

-Moja puna podrška i izvor ljubavi i psihičke snage uliva mi moja porodica koja je u svakom momentu bila uz mene. U stalnom sam kontaktu sa trenerima i predsednikom Naise, a punu podršku daju mi i saigračice, kao i ostali ljudi iz Stručnog štaba Naise na čemu sam im neizmerno zahvalna-kaže golmanka Naise.

Anastasiju krasi osmeh koji joj ne silazi s lica. Sa tim osmehom kaže da se nada  brzom viđenju, novim utakmicama i novim pobedama. Najbitnije je da je krenulo nabolje. Pred Anastasijom je karijera, a ljubitelji rukometa iz Niša žele joj brz i uspešan oporavak i jedva čekaju da ponovo na golu Naise vide atraktivnu Crnogorku.


Povezane vesti

Svečana skupština ŽFK Radničkog (VIDEO)

Ženski fudbalski klub „Radnički“ svečanom godišnjom skupštinom okončao je još jednu uspešnu sezonu. Uprava kluba osvežena je novim članovima,  akalendarska

Niški bokseri nastavili da pobeđuju za druge gradove

Bokser “Viteza” Miloš Janković (-81 kg), bio je ubedljiv u 2. kolu Super lige Srbije, gde je predstavljao BK “Sombor”,

Naisa nastavlja da se pojačava

Ženski rukometni klub „Naisa“ želi da nastavi tamo gde je zastao zbog pandemije COVID-19, da nastavi put ka trofejima i

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.