“Mini košarka – maksi zabava” (VIDEO)

U Nišu je u utorak 30. maja na otvorenim terenima dečijeg vrtića “Bambi” održana prezentacija akcije “Mini košarka – maksi zabava”. Ovaj projekat je pokrenuo Omladinski košarkaški klub Junior, a sprovodi ga uz pomoć Predškolske ustanove “Pčelica”, Sportskog saveza grada Niša i gradskih struktura.

Nakon što je, pre nekoliko godina, poklonio mini-koševe vrtićima, OKK Junior je, u želji da što više mališana usmeri ka košarci, a pre svega zdravom životu, sada donirao majice, lopte, pumpe i rekvizite za vežbu. Nakon toga je organizovano takmičenje koje je sadržalo savladavanje prepreka i poentiranje na koševe prilagođene deci uzrasta od 4 do 6 godina.

Sva deca su uživala, kako ona koja su učestvovala u takmičenju, tako i ona koja su ga posmatrala i iz sveg srca bodrila svoje drugare. Svaki koš je burno proslavljen, a na kraju su svi učesnici dobili i medalje.

Grad Niš ume da prepozna i podrži ovako dobro osmišljene projekte od šireg značaja za društvo.

OKK Junior trenutno sarađuje sa desetak niških vrtića, a njegovi treneri Dino Olenik i Boško Milosavljević jednom nedeljno dolaze i drže pokazne treninge.

Sigurno je da od ovakvih akcija najviše koristi može imati  košarka jer će je mnogi mališani zavoleti pored sjajnih animatora, ali je najbitnije da sva deca  budu usmerena na sport, samim tim i na zdrav način života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.