Mihajlo Stefanović odličan, ali ipak ne ide na Evropsko prvenstvo

U nedelju za nama takmičar Streličarskog kluba Niš, Mihajlo Stefanović učestvovao je na izbornom turniru za odlazak na Evropsko prvenstvo u Antaliji koje će se održati od 31. maja do 6. juna i ujedno će biti poslednja prilika za osvajanje kvota za predstojeću Olimpijadu u Japanu.

Ovo je bio pozivni turnir i učestvovalo je 10 najboljih takmičara iz Srbije. Domaćin turnira bio je SK Castle Archery iz Temerina.

Mihajlo iako po godinama junior stao je na crtu takmičarima koji imaju daleko više iskustva od njega i nije nimalo razočarao. Sa 620 krugova koliko je Mihajlo ispucao plasirao se na drugo mesto i to sa svega 7 krugova zaostatka za Jovicom Velimirovićem iz SK Velos, i sa čak 16 krugova više od trećeplasiranog Aleksandra Beatović a koji takođe dolazi iz SK Velos.

Ovo je odličan rezultat, Mihajlo je tako puno napredovao u proteklih godinu dana i to u režimu smanjenog broja treninga zbog trenutne situacije. Ovakav rezultat je ulaznica među najbolje ne samo kod nas, već i šire. A kada se uzme u obzir da je Mihajlo veoma mlad takmičar koji je tek na početku svoje karijere, ne sumnjamo da će uz dalji rad njegovi rezultati biti sve bolji – kažu u SK Niš.

Na žalost Mihajlo nije uspeo da se ovoga puta nađe na spisku onih koji odlaze u Antaliju jer Streličarski savez nema finansijskih sredstava da pošalje više od jednog takmičara te će nas na EP predstavljati Velimirović iz Novog Sada.

Žao nam je što se naš aktuelni državni prvak u dvorani nije upisao na spisak reprezentativaca i pridružio se brojnim klupskim kolegama koji su ranijih godina bili članovi naše reprezentacije, ali kako je Mihajlo tek na početku svoje streličarske karijere njegova evropska i svetska prvenstva tek dolaze.- zaključuju u SK Niš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.