Mlade niške košarkašice sjajne na Saveznom treningu

 

Proteklog vikenda u Beogradu, u SC „Vizura“, u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, održan je prvi Savezni trening u 2023. godini za devojčice rođene 2008, 2009. i 2010. godine. Saveznom treningu su prisustvovale prvi pomoćni trener kadetske reprezentacije Vesna Džuver i član komisije za žensku košarku Slobodanka Tuvić Maksimović.

 

Na treningu je učestvovalo šest devojčica iz Niša, četiri iz UŽKK Studenta i dve iz KK Trijumfa. Iz Studenta su svoje veštine na velikoj sceni pokazale Jana Antić (2008), Lena Veljković (2009), Vera Zdravković (2009) i Mila Stošić (2010), a Trijumf su predstavljale Nađa Mijatović (2008) i Petra Marković (2010).

 

Da Niš ima perspektivu u ženskoj košarci dokaz je da su nagrade KSS u dve od tri generacije otišle devojčicama iz Studenta, Mili Stošić za 2010. godište i Jani Antić za devojčice rođene 2008. godine.

 

Pionirke Studenta će uskoro pred svojom publikom imati priliku da se pokažu na “velikoj sceni”, učestvovaće na Mini-kupu, pratećoj orgnaizaciji seniorskog Kupa “Milan Ciga vasojević” koji se održava 19. i 20. marta u niškom Čairu. Pionirke Studenta će snagu u polufinalu odmeriti protiv beogradskog Art basketa, dok drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Kraljevo.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.