Memorijalni turnir u basketu “Milan Cvetković Cvele” (VIDEO)

Milan  Cvetković Cvele je bio profesionalni igrač futsala, ali istovremeno svestran sportista. Omiljen u niškom naselju Palilula, često je igrao basket sa drugarima na lokalnom terenu Doma za maloletna lica. Na žalost, Milan je pre šest godina tragično preminuo, upravo na sportskom terenu igrajući fudbal.Kako sećanje na njega ne bi izbledelo, prijatelji su u njegovu čast napravili memorijalni turnir koji je za vikend 16. i 17. septembra po peti put održan na Paliluli.

U jakoj konkurenciji pobedu na Memorijalu ostvarila je ekipa Basadžije koja je u finalu bila bolja od tima Old frends i slavila je rezultatom 14:12.

Uz kvalitetan takmičarski, turnir je imao i prateći program, a najzanimljiviji deo bilo je takmičenje u šutiranju trojki u kome je pobedu odneo igrač finalista Old frendsa, Viktor Ljubisavljević. Organizator je zaslužio sve pohvale za odrađen posao, a sa njihove strane stiže zahvalnost ljudima koji su im pružili pomoć.

Popularni teren „Kod Doma“ decenijama unazad važi za mesto gde se igraju izuzetno dobri basketi. Ovaj Memorijal je potvrda koliko ljubitelji košarke vole ovo mesto, ali je činjenica da mu je potrebna rekonstrukcija kako bi se i u budućnosti održavale ovakve manifestacije, a istovremeno i za svakodnevne sportske aktivnosti mladih.

Povod za organizaciju turnira jeste tužan, ali je i prilika da se prijatelji okupe i bave sportom, istovremeno podsete druga koji ih je prerano napustio i ispričaju novim generacijama zanimljivosti iz nekog ranijeg perioda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.