“Mali šampioni” iz Niša na atletskom mitingu u Čačku

“Mali šampioni” iz Niša na atletskom mitingu u Čačku

Proteklog vikenda Čačku je održan atletski miting “Mali Šampioni” . Učešće je uzelo više od 500 najmlađih takmičara atletskih škola: C , B , A i kategorije mlađih pionira i pionirki.

Neki novi klinci srpske atletike iz više od 30 klubova, takmičili su se na novoj atletskoj stazi sportskog centra Mladost kraj Morave u disciplinama: trčanje na 50m , 50m prepone, 150m , 200m i 800m, kao i u skoku udalj i bacanju vorteksa

 

Na mitingu su učestvovali i niški mali atletičari, koji su uz lepo druženje sa ostalom decom ostvarili i zapažene rezultate. Deca rođena 2008. godine i mlađa, članovi Atletskog kluba Radnički (njih 35) i još sedmoro iz Niškog Maratona iskoristila su prelep dan i jednu od najboljih atletskih staza u Srbiji za proveru svojih trenutnih mogućnosti.

 

Takmičari AK “Niški maraton” osvojili su tri medalje: mlađa pionirka Hana Ristović na 200m -zlatnu sa odličnih 26,8 ručno mereno i srebrnu na 60metara, dok je Emilija Krstić na 200m (atletske škole A 2009 godišt) bila prva u neizvesnoj trci do samog kraja,.

 

Takmičari AK”Radnički 2016 ” ogranak kluba koji trenira u Niškoj Banji osvojili su 4 medalje: Gavrilo Antić dve zlatne medalje (200m i bacanje vorteks), Vasilije Filipović i Staša Stavrić – atle. škole ” B” bacanje vorteks uzeli su srebrne medalje.

 

Takmičari Radničkog koji treniraju na Gradskom stadionu “Čair” osvojili su 4 medalje : Petra Vukić – 50m prepone atletske škole “A” – zlatna medalja, Petrović Nikola 50m atle. škole “A” – bronzana medalja, Una Ranđelović – bacanje vorteks atle. škole “B” – bronzana medalja i najmlađi takmičar iz Niša Strahinja Anđelković (6 godina) u trci na 50m uzeo je – bronzanu medalju.

 

U niškim klubovima su zadovoljni rezltatima, ali kažu i da domaćinu, Atletskom klubu ČAAK iz Čačka idu sve pohvale za besprekornu organizaciju na samom borilištu, ali i uslovima koje su stvorili za takmičenje i za pracenje takmičenja svih zainteresovanih roditelja koji su to mogli učiniti sa spoljne strane terena pištujući sve mere zaštitr od korona virusa. Nadajući se da će tokom ove godine biti održano još neko takmičenje na prelepom terenu u Čačku.


Povezane vesti

Pioniri Konstantina osvojili “Mocin” memorijal (VIDEO)

Proteglog vikenda u sali OŠ Dušan Radović odigran je zanimljiv košarkaški turnir namenjen dečacima pionirskog uzrasta. Reč je o memorijalnom

Važna pobeda fudbalerki Radničkog u borbi za opstanak (VIDEO)

  U derbiju začelja Prve fudbalske lige za žene, fudbalerke Radničkog su u Nišu uz dosta muke savladale ekipu Rada

Superligaški vikend, fudbalerke slavile, rukometaši poraženi!

Protekli vikend bio je uspešan za niške superligaše. Prvo su pobedili fudbaleri Radničkog, a onda njihovim stopama nastavile fudbalerke Mašinca.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.