Mali grčki fudbaleri vole da dolaze u Niš (VIDEO)

Dečaci iz Grčke i Srbije, baš kao i njihovi vršnjaci iz čitavog sveta, sanjaju da postanu velike fudbalske zvezde. Međusobni susreti na niškim fudbalskim terenima učinili su ih za korak bližim ostvarenju tog sna.

Naime,  oko 200 malih fudbalera iz Atine, Larise i Katerinija gostuje u Nišu, kako bi se kroz fudbal i ostale sadržaje prilagođene mladima, družilo sa dečacima iz popularnih niških škola fudbala. Oni su se uglevnom sastajali na stadionu „Sinđelića“, ali su igrali i na terenu škole „Duško Radović“, kao i na stadionu „Delijski vis“. Osim što su ostvarili važne pobede na Nacional turniru, uspeli su da primete i neke zanimljive detalje.

Fudbalski podmladak Grčke ne dolazi prvi put u Niš. Kažu da im je ovde toliko lepo da svaki naredni put dolaze u duplo većem broju.

Iskustvo pri susretima na terenu, osim mladim fudbalskim nadama, znači i njihovim trenerima. Neki od njih su se zapravo podsetili kako se to radi u Srbiji.

Projekat gostovanja dečaka iz grčkih škola fudbala Nišu, realizovan je zahvaljujući nekadašnjim fudbalerima Radničkog, braći Dejanu Mitiroviću i Draganu Buretu Mitroviću, koji već 30 godina žive u Grčkoj, gde su treneri u jednoj od škola fudbala Olimpijakosa.

Pre nego što su izašli na fudbalske terene i ukrstili kopačke sa mladim Nišlijama, gosti iz grčkih gradova bili su i na prijemu u Gradskoj opštini Pantelej.

Grci u Nišu ostaju do 28. juna, a uz bogat sportski program, imaju priliku da obiđu zanimljiva mesta u našem gradu. Boravak u Srbiji završiće posetom Beogradu.

OVAJ PRILOG JE DEO PROJEKTA „SPORT U PANTELEJU 2019“ KOJI JE SUFINANSIRAN IZ JAVNIH SREDSTAVA GRADSKE OPŠTINE PANTELEJ. STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.