Legende niškog malog fudbala na okupu u Rovčetu (VIDEO)

Sportsko-rekreativni centar „Rovče“ minulog vikenda bilo je centar svetskog futsala. Ne niškog i srpskog, već svetskog…Na terenu su se istovremeno našle različite generacije niških „majstora petoparca“, koji su obeležili različite epohe malog fudbala u Nišu, Srbiji i Jugoslaviji. Finale ovogodišnje lige veterana imalo je zanimljivu predigru…Niš je kroz istoriju dao čak 24 reprezentativca u malom fudbalu, a većina njih poklonila se publici u Rovčetu.

Neki su bili na terenu, neki pored terena…Za doprinos razvoju malog fudbala od strane Fudbalskog saveza Niša ovim majstorima malog fudbala uručene su Svečane povelje…Najveća atrakcija na terenu svakako je bio Mladen Kocić Cipi koji je demonstrirao vrhunsku tehniku.

Na tribinama je bio i Dragan Milić Parti, hodajuća legenda niškog malog fudbala. Svakako čovek koji je bio inspiracijama mnogim igračima koji su nakon njega proslavili niški mali fudbal.

Veče legendi niškog malog fudbala ponovo je pokrenulo i temu najboljih timova u istoriji. Bilo ih je nekoliko koji mogu da se pohvale tirulama prvaka ili vicešampiona države, ali je nekako na vrhu ove piramide ekipa Naisusa koja je žarila i palila starom Jugoslavijom.

Rovče jeste  hram malog fudbala, a oni koji su bili na tribinama na finalu Lige vetarana mogli su da se pokone istinskim majstorima ovog sporta. Neki su i dalje na terenu, a neki su na tribinama.

Niš jeste kolevka malog fudbala. Da bi ponovo došao u vrh srpskog fudbala potrebni su neki novi klinci…

A niška publika uvek je znala da prepozna istinske majstore. Tako je bilo i ovoga puta. Dlanovi se nisu štedeli…A i kako bi drugačije kada su se neki od legendarnih igrača našli u finalu ovogodišnje Lige veterana.

Titulu je odbranila ekipa „Caja“ pošto je u finalu savladala ekipu Koska veterana. Vojkan Vukmirović, braća Trojanović i ostale vedete malog fudbala  pokazali su da im u ovom trenutku nema premca u Nišu. Koska veterani predvodjeni Zoranom Benićem na terenu i Ljubišom Randjelovićem Šickom na golu, uz odredjena pojačanja pokazali su da su majstori malog fudbala, ali su ovoga puta stigli samo do vicešampionske titule. Sam organizator nije krio zadovoljstvo zbog samog kvaliteta na turniru.

Liga veterana je još jednom opravdala očekivanja. Na terenu su vidjeni lepi potezi, još lepši golovi. Treće mesto osvojila je “Auto škola Korola”. Denić iz Koska veterana  je proglašen za  najboljeg  igrača, najbolji strelac je Ristić iz ekipe Caja, dok je za najboljeg golmana proglašen Miomir Mija Božilović, a dodeljena je i nagrada za fer plej.

Liga veterana odigrana je u okviru Majskog turnira koji su podržali Grad Niš preko Sekretarijata za omladinu i sport i Sportski savez Niša

Sam turnir realizovan zahvaljujući ogromnoj energiji poznatog sportskog radnika Jugoslava Hadži Tančića.

Liga veterana ili liga prestiža ima nove/stare šampione. Majski turnir u malom fudbalu je tako makar simbolično  ostao u životu…Nekadašnji broj učesnika je sigurno nešto što se ne može ponoviti, ali uz angažovanje istinskih zaljubljenika u mali fudbal, i Majski turnir i niški mali fudbal mogu ponovo na pijedestal, na ponos svih gradjana Niša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.