Nais drugi na memorijalnom turniru Nenad Nena Manojlović

Igrači Naisa uzrasta do 13 godina osvojili su drugo mesto na međunarodnom memorijalnom turniru „Nenad Nena Manojlović” koji je odžan u Kragujevcu.

Nais je u finalu poražen domaćina Radničkog sa 4:2.

Izabranici Stefana Lukovića su do finala stigli bez poraza. Klinci sa Čaira su u prvom kolu grupe B slavili protiv Spartak sa 7:4. U drugom savladana je italijanska ekipa Real Mutua Torino ’81 Iren sa 6:3, a u treće Valis istim rezultatom 6:3.

Četvrtfinale donelo je meč sa ekipom Valjeva, koju su niški igrači rešili u svoju korist rezultatom 6:4. Mnogo neizvesnije bilo je u polufinalu gde je Nais, tek posle peteraca, izvođenja peteraca savaldao Romu rezultatom 9:8.

Borba za prvo mesto donela je derbi regiona između Radničkog i Naisa. Zlato je na kraju pripalo domaćinima, a srebro Nišlijama. Treče mesto zauzela je Roma koja je savladala Spartak sa 12:2.

Ekipu Naisa do srebra su vodili igrači: Petar Furunović, Vasilije Šarić, Pavle Radivojević, Vuksan Jovanović, Andrija Pavlović, Nikola Živadinović, Pavle Milanović Anđelo Ranković, Lazar Stoiljković, Uroš Bijelić, Miloš Sredojević, David Ilić, Relja Mitić, Mihajlo Jovanović, Mateja Nešić, Milutin Pošmuga i treneri Stefan Luković i Aleksandar Jovanović.

Turniru Kragujevcu održava se u čast legendarnog srpskog trenera vaterpoliste Nenada Manojlovića. Ovog leta međunafrodni turnir je održan po treći put. Prve godine trijumfovao je Spartak, a druge Galatasaraj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.