Konstantin sa neskrivenim ambicijama počeo pripreme za novu sezonu (VIDEO)

Nakon nekoliko godina u kojima se kasnilo sa početkom priprema, što se kasnije po pravilu odražavalo na rezultat, ovog leta je niški Konstantin spremno i na vreme krenuo u nove izazove. Treneru Marku Cvetkoviću se na prvi trening odazvalo 15 igrača. Svima je odmah stavljeno do znanja šta se od njih očekuje, a to je plasman u Košarkašku ligu Srbije.

 

 

Ovaj, još jedan novi početak Konstantina konačno podseća na 2012. godinu, sa trenerom Boškom Đokićem, kada je poslednji put i selekcija tima odrađena na vreme, a i igrači su imali dovovljno prostora da se spreme za najveće izazove. Rezultat tog rada doveo je do najvećih uspeha niške muške seniorske košarke u naredne tri godine. Sportski direktor Jovica Antonić i trener Marko Cvetković bili su akteri tog dela priče, a i sada zajedno rade i pokušavaju da vrate Niš na košarkašku mapu Srbije.

 

 

Za Drugu ligu u kojoj će nastupati, niški tim ima na papiru respektabilan sastav, a zajednički zadatak igrača i stručnog štaba je da kvalitet pokažu i na terenu. Nišlije će u narednoj sezoni, ako se situacija sa korona virusom popravi, imati prilike da u dvorani Čair gledaju zanimljiv spoj mladosti i iskustva. Trener Marko Cvetković je zadržao kostur ekipe. Tu su iskusni Aleksandar Mladenović i Nemanja Gudžić, vodeći igrači prošle sezone. U prelaznom roku ogroman posao je urađen dovođenjem, odnosno povratkom u svoje redove, plejmejkera Vladimira Veličkovića. Iskusnim igračima pridružio se još još jedan povratnik, centar Dušan Vuletić. Spisak pojačanja zaključili su Petar Balović i Stefan Ljubenković, igrači koji su prošle sezone nosili dres Pirota, kao i Milan Surlić, niški plejmejker koji se vratio sa studiranja u Americi. Ostatak ekipe čine mlade nade koje su i prošle sezone nosile dres niškog tima.

 

 

Kompletne pripreme Konstantin će odraditi u Nišu, a do početka prvenstva zakazaće i nekoliko prijateljskih utakmica. Na putu ka Košarkaškoj ligi ove sezone ga čeka nešto drugačiji izazov, jer će se Druga liga po svim najavama odigrati u drugačijem formatu. Umesto dosadašnjeg ligaškog dela sa 14 ekipa, liga će biti podeljena u dve grupe, severnu i južnu, sa po osam ekipa. Po četiri najbolje plasirane će se u drugom delu takmičenja boriti za promociju u viši rang. Ono što može da naruši zacrtane planove jesu otkazi nekih klubova koji zbog finnsijskih problema ne mogu učestvovati u takmičenju. Neigranje Druge lige već je ozvaničio Zemun koji je sa svojom mladom ekipom bio hit takmičenja prethodnih sezona, a po poslednjim najavama iz lige će istupiti i subotički Spartak.

 

 

Niški Konstantin nema potrebe da se obazire na dešavanja u ligi. Recept za uspeh je uvek bio gledanje u svoje dvorište i rešavanje problema u njima, a po onome do sada urađenom u prelaznom roku, može se reći da ljubitelji košarke u Nišu konačno imaju čemu da se nadaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.