Kimit Kup u benč presu po šesti put u Beloj Palanci (VIDEO)

Vikend u Beloj Palanci protekao je u znaku najsnažnijih sportista iz regiona. U Sportskom centru Banjica održan je VI po redu KIMIT kup u benč presu koji je bio organizovan kao kvalifikaciono takmičenje za nastup u reprezentaciji koja će predstavljati Ujedinjeni srpski pauerlifting savez na Balkanskom prvenstvu 2018.

Takmičenje na Kimit kupu održano je po GPC pravilima – vežbač preuzima teg, spušta ga do grudi, na komandu ga podiže i vraća na stalak. Oprema koja je korišćena za izvođenje ovih vežbi je profesionalna klupa i baždareni tegovi.Učesnici su bili podeljeni po starosnim i težinskim kriterijumima, i nadmetali su se u benč presu sa opremom i benč presu bez opreme. Učestvovalo je 8 klubova, odnosno 44 takmičara, a domaćini su imali četvoro predstavnika, mađu kojima je i balkanski rekorder Nikola Veličković.

Učešće u Kupu uzelo je i 5 snažnih dama, a među učesnicima KIMIT kupa bilo je i troje takmičara sa invaliditetom, među kojima i Vesna Nikić iz Pauerlifting kluba Knjaževac, koji je na ovom takmičenju ekipno zauzeo prvo mesto u raw bench press-u.

Kimit kup imao je i međunarodni karakter, jer su, uz srpske dizače tegova, učestvovali i jedan Makedonac, kao i jedan Rus koji je nastupio u konkurenciji veterana.

Organizator takmičenja je Powerlifting klub KIMIT iz Bele Palanke, u kome su ponosni na događaj koji realizuju, kao i na svoje predsravnike. Inače, klub pod tim imenom postoji od 2015. godine i u njemu se veoma profesionalno pristupa treninzima i takmičenjima, a pre svega zdravlju vežbača.

 

Pokrovitelji KIMIT kupa su Opština Bela Palanka i Ujedinjeni srpski pauerlifting savez.

Za najjačeg takmičara u kategoriji osoba sa invaliditetom proglašen je Robert Radojičić, član PLK „Knjaževac“ koji je podigao 127.5 kg.

Za najjaču takmičarku u kategoriji osoba sa invaliditetom proglašena je Vesna Nikić, članica PLK „Knjaževac“ sa podignutih 62.5 kg.

Za najjaču ženu u discipline RAW Bench Press proglašena je Laura Pešić, članica PLK „Knjaževac“ – podigla 80kg.

Za najjačeg stranca u disciplini RAW Bench Press proglašenje Boško Stamenkovski, član kluba Tavan Gym Makedonska Kamenica sa podignutih 120 kg

Za apsolutno najjačeg takmičara i relativno najjačeg seniora u disciplini RAW Bench press proglašen je Aleksandar Ilić član K.D.T. Morava Vladičin Han -podigao 251kg.

Za najjačeg veterana u disciplini RAW Bench Press proglašen je Zoran Ećim, član kluba „Gladijator Elemir“ sa podignutih 167.5 kg

Za najjačeg juniora u disciplini RAW Bench Press proglašen je Miloš Vukićević, član PLK „Knjaževac“ sa podignutih 200kg.

Za najjačeg tinejdžera (13-19) godina u disciplini RAW Bench Press proglašen je Stefan Simonović, član kluba BBK No1 gym Leskovac, sa podignutih 150kg.
Za najjačeg takmičara u discipline EQ Bench Press proglašen je Zoran Ećim, član kluba „Gladijator Elemir“ sa podignutih 185 kg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.