Kažnjena Kolubara, Radnički izbegao direktno ispadanje iz lige

Na danas održanoj sednici Disciplinske komisije FSS odlučivalo se o prijavama od strane nadležnih organa UEFA protiv FK Kolubara Lazarevac, FK Spartak Subotica, FK Mladost GAT Novi Sad i RFK Novi Sad Novi Sad, klubova koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica i takmičenja Mozzart Bet Super i Prve lige. Povodom utakmica FK Mladost GAT – FK Kolubara, FK Kolubara – FK Spartak i RFK Novi Sad – FK Radnički NB donete su sledeće odluke:

Kažnjava se FK Kolubara Lazarevac oduzimanjem 9 bodova.

Kažnjava se FK Spartak Subotica novčanom kaznom u iznosu od 3 miliona dinara.

Kažnjava se FK Mladost GAT Novi Sad novčanom kaznom u iznosu od 3 miliona dinara.

Za utakmicu RFK Novi Sad – Radnički NB obustavlja se postupak zbog nedostatka dokaza.

 

Ovom odlukom Kolubara pada na samo dno superligaške tabele i pridružuje se ekipi Mladost GAT na poziciji koja sigurno vodi u niži rang. Ostalim klubovima u plej aut grupi, među kojima je i niški Radnički preostalo je da se bore da izbegnu sledeć dva mesta u donjem delu tabele, kako ne bi završili u baražu koji se igra sa niželigašima.

Nišlije u poslednjem kolu upravo gostuju  Kolubari u Lazarevcu, i da bi sigurno izbegli baraž moraju da osvoje sva tri boda, u protivnom zavise od rezultata  Javora i Radnika u Kruševcu odnosno Subotici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.