Radoslav Batak: Nadam se povoljnom startu i osvajanju tri boda

Fudbaleri Radničkog dočekaće u prvom kolu Superlige ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca. Niška ekipa spremna je ovaj susret, a primarni cilj je pozitivan rezultat.

 

Dvonedeljne pripreme, možda najkraće u istoriji profesionalnog sporta, nisu bile dovoljne da se Radnički u potpunosti spremi za ono što ga čeka, a za to će biti potrebno još otprilike mesec dana. Ipak, kako početak prvenstva nije odložen, niški tim daće svoj maksimum kako bi u subotu savladao povratnika u Supelrigu ekipu Metalca, koja se već našla na skeneru stručnog štaba.

 

Ja bih rekao da pripreme još traju. Imali smo jako mali period za uigravanje ekipe i fizičku pripremu. Šta smo uradili do sada uradili smo. Pripreme će trajati još dve-tri utakmice kako bi ekipa dostigla takmičarski nivo.Pratio sam ekipu Metalca, koliko god da smo spremni, moramo da budemo spremni. Prvo kolo je uvek neizvesno, a nama je primarni cilj je rezultat i tako se od prvog dana pripremamo. Nadam se povoljnom startu i osvajanju tri boda, rekao je trener Radoslav Batak gostujući na Niškoj televiziji.

 

Odlasci i dolasci obeležili su prethodni period u Radničkom. U prelaznom rok u niški tim stigli su mladi igrači, ali i oni iskusniji koji će činiti okosnicu tima.

 

Nadomestili smo odlaske. Objektivan nedostatak je što dva dana pred početak imamo kompletiran tim. Igrači sada treba da se uigraju, upoznaju jedan drugog. Imaćemo utakmice na tri dana i igrač ne može da izdrži taj tempo objektivno, jer je oporavak 72 sata, što bi značilo da bi odmah iz oporavka morali da igraju utakmice. To će biti moguće tek nakon mesec-dva od početka sezone. Mi smo 99% posto kompletirali tim imamo gotovo na svim pozicijma po dva igrača, a videćemo ko će igru sa trening preneti i na utakmciu.

 

 

Ciljevi FK Radnički u ovoj sezoni su jasni, a u niškom timu bili bi zadovoljni i već sada bi prihvatili svako mesto koje ih vodi u Evropu. Ipak na Čairu su svesni da neće biti lako.

 

Neće biti unapred dobijenih utakmica. Ekipa koja bude najduže bude držala formu i ne bude imala velike oscilacije imaće šanse za uspeh. Ja to gledam kao maraton gde je jako bitan početak. Međutim liga je duga, treba biti strpljiv i imati kontinuitet bez mnogo oscilacija. Ekipe koje to budu imale imaće velike šanse za veliki plasman.

 

Čair su u prelaznom roku napustili Nikola Čumić, Dejan Meleg, Aleksandar Todorovski, Lazar Đorđević, Mario Maslać, Filip Kneževević, dok je na izlaznim vratima i napadač Stefan Mihajlović.  Igračku karijeru završio je kapiten Saša Stojanović koji se priključio stručnom štabu. Sa druge strane u Radnički su došli Nikola Aksentijević, Žarko Marković, Nenad Gavrić, Aleksandar Kostić, Kristijan Živković, Ilija Spasić, Nenad Šljivić, Filip Kasalica, Dušan Stoiljković, Todor Petrović i Nenad Kačar.

 

Pripreme sa ekipom počeo je golman Nikola Petrović, ali je na jednom od treninga obnovio povredu ramena i ponovo je van stroja. Zbog toga je sa pozamice vraćen mladi čuvar mreže Kojić.

 

U novoj sezoni Superlige nadmetaće se 20 ekipa iz 15 gradova. Novina je da će ekipe u sastavu morati da imaju dvojicu igrača mlađih od 21 godine i oni će morati da počnu meč i igraju minimum 45. minuta. Ova novina značiće mnogo za razvoj mladih igrača jer će minimalno još dvojica morati da budu na klupi.

 

Utakmice između Radničkog i Metalca, na Čairu biće odigrana 1. avgusta od 19:30h, bez prisustva publike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.