Juniori Kinezisa dokazali klasu – najbolji i na Prvenstvu Srbije

Univerzitetski džudo i sambo klub „Kinezis“ je, nakon perfektnog skora na Regionalnom prvenstvu, dominirao i na Prvenstvu Srbije za juniore, osvojivši prvo mesto u ukupnom plasmanu.

 

U konkurenciji 163 takmičara iz 53 srpska kluba, u dvorani Šumice u Beogradu, Kinezis je nastupio sa 10 takmičara, osvojio pet medalja, od čega su četiri zlatnog sjaja.

 

Zlatne medalje su osvojili Nevena Milić (-48kg), Stefan Radovanović (-73kg), Aleksandar Stojkov (-100kg) i Andrija Stošić (+100kg), dok je Miloš Milašević (-90kg) osvojio bronzu. Rezultat je mogao da bude i ubedljiviji, da Slobodan Đorđević, favorit u kategoriji do 66kg, nije predao meč polufinala i meč za treće mesto usled neugodne povrede koja se desila u četvtfinalnoj borbi.

 

Danas je bio sjajan dan za naš tim. Ne pamtim kad smo se, i da li smo se ikad, kući vratili sa 4 šampiona. Ova ekipa je svojim napornim radom i kvalitetom to zaslužila. Po ko zna koj put smo dokazali da se najbolji džudo u Srbiji radi u našoj sali. Grad Niš treba da bude ponosan na tu činjenicu.“, izjvaio je trener doc. dr Nikola Milošević.

 

Pre dve nedelje smo obećali borbu za najviši plasman, a danas smo na jedan fantastičan način predstavili potencijal koji poseduju naši juniori. Četiri šampiona, u zaista paklenoj konkurenciji 53 kluba, je rezultat za ponos. Nadam se da ćemo imati dovoljno finansijskih sredstava da ovim sjajnim mladim ljudima obezbedimo izlazak na međunarodnu scenu, oni su to svojim radom i rezultatima itekako zaslužili“, izjavio je trener prof. dr Nemnja Stanković.

 

Na takmičenju su učešće uzela još tri niška kluba: DžK Niš koji je završio na 29. mestu sa jednom bronzanom medaljom , koju je osvoji Aleksa Nikolić, zatim DžK Šogun na 33. mestu sa jednim četvrtfinalom i DžK Vuk na 42. mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.