Još jedan uspešan Kup za streličare “Niša”

Ovosezonski Kup Srbije u streličarstvu ulazi u svoju završnicu. Domaćin četvrtog turnira u sezoni, održanog prethodnog vikenda, bio je PSK Vetran iz Subotice. Ni umor od putovanja, a ni izuzetno visoka temperatura na subotičkom strelištu, nisu zaustavili Nišlije u još jednom pohodu na Kup Srbije.

Ekipa je na ovaj turnir otišla oslabljena, bez najboljeg kompaundaša Srbije svih vremena, Ognjena Nedeljkovića. Ostali prvotimci su imali zadatak da nadoknade njegovo odsustvo: Mihajlo Stefanović i Nataša Mitić u disciplini „Olimpijski luk“, Dejan Stojanović u disciplini „Goli luk“, kao i Danica Nikolić u juniorskoj konkurenciji. U ekipi je bila i Jelena Petrović, ovosezonsko pojačanje kluba, od koje se tek očekuju značajni rezultati u narednim godinama.

Mala četa se u Niš vratila sa čak pet medalja, od čega su četiri zlatne, osvojivši skoro sve što se moglo osvojiti.

Mihajlo Stefanović nije dopustio iznenađenje, bio je najbolji u kvalifikacijama, a zatim i u eliminacijama. Nataši Mitić je finalni meč izmakao za par poena, ali je bila ubedljiva u meču za bronzanu medalju. Njih dvoje su, već tradicionalno, imali najbolji rezulatat i u poretku mešovitih ekipa. Saldo – dvoje takmičara SK Niš u seniorskoj konkurenciji kod „Olimpijskog luka“ osvajaju tri medalje, i to dve zlatne i jednu bronzanu.

Dejan Stojanović je i na ovom turniru, kao i čitave sezone, imao uspone i padove u koncentraciji, ali je u odlučujućim trenucima sačuvao smirenost i pobedio sve protivnike u eliminacionim borbama: još jedna zlatna medalja za SK Niš, i to u disciplini „Goli luk – seniori“.

Danica Nikolić je, na svom prvom turniru nakon duže pauze zbog povrede ramena, osvojila zlatnu medalju u konkurenciji „Olimpijski luk – juniorke“. Klub očekuje da će se potpuno oporaviti do završnice sezone, te pružiti svoj puni doprinos na Državnom Prvenstvu.

“Nakon četiri turnira ovosezonskog Kupa Srbije naš klub je glavni favorit za osvajanje Kupa. Bio bi to četvrti Kup Srbije zaredom koji završava u našim vitrinama – rekord, koji će u budućnosti srpski klubovi vrlo teško nadmašiti. Ove godine je SK Niš domaćin finalnog turnira Kupa Srbije, to će biti divna prilika da pobednički pehar podignemo pred svojim navijačima i sugrađanima.”– istakli su u niškom klubu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.