Još četiri titule niškim streličarima

Na ovogodišnje Državno Prvenstvo u Field streličarstvu Streličarski klub Niš je poslao samo trojicu takmičara, ali i to je bilo  dovoljno da se osvoje čak četiri titule prvaka Srbije!

Državno prvenstvo u Field streličarstvu je ove godine održano u okolini Knjaževca, u organizaciji kluba „Torlaci“. Ovaj format takmičenja je bitno različit od tradicionalnog metnog streličarstva, jer se mete postavljaju u prirodi, najčešće na vrlo strmom i šumovitom terenu. Da bi se takmičarima još više otežali uslovi – mete se postavljaju na različitim distancama, od čega je polovina nepoznata, a to od takmičara zahteva širok dijapazon znanja, sposobnosti i iskustva. Zbog svih poteškoća koje se stavljaju pred takmičare, ovaj format je i proglašen za najteže streličarsko takmičenje.

SK Niš, iako je apsolutni šampion Srbije u metnom streličarstvu, ne važi za favorita na Field turnirima, iz jednostavnog razloga – nepostojanja bilo kakvih uslova za pripreme u okolini Niša. Međutim, razlika u kvalitetu muške seniorske ekipe Niša u odnosu na konkurenciju je tolika da oni svake godine osvoje neku od titula na Field državnom prvenstvu.

 

Ove godine Niš je imao po jednog predstavnika u sve tri muške seniorske kategorije i sva trojica su osvojili titule prvaka Srbije, a četvrta titula im je pripala u ekipnoj konkurenciji. Ognjen Nedeljković kod kompaunda, Mihajlo Stefanović kod olimpijskog luka i Dejan Stojanović kod golog luka – bili su nepobedivi i ovaj put. Ukupno je u ovoj sezoni SK Niš osvojio 10 individualnih i 3 ekipne titule prvaka Srbije, a to je svakako rezultat za pamćenje.

“Zaokružili smo izuzetnu sezonu, verovatno najuspešniju u već prebogatoj klupskoj istoriji. Field takmičenja do sada nisu bila u našem fokusu, ali ove godine smo i tu postigli neverovatne uspehe: Dejan je treću godinu zaredom Field prvak Srbije, a na upravo završenom Field evropskom prvenstvu u Italiji je osvojio 19. mesto, kao jedini predstavnik Srbije. Ognjen drugu godinu zaredom pobeđuje na Državnom prvenstvu. Mihajlo, kome je ovo tek drugo Field takmičenje postao je prvak Srbije sa nepunih 20 godina. Zajednički, ovaj trojac ima potencijal za ozbiljne rezultate i na međunarodnoj sceni, nadamo se da ćemo imati mogućnosti da ih adekvatno pripremimo i pošaljemo na naredno Svetsko prvenstvo.” – ističu u SK Niš.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.