Jedan od najtalentovanijih košarkaša u kolicima prati Evropsko prvenstvo u Nišu

 

Evropsko prvenstvo u košarci za igrače do 18 godina koje se ovih dana održava u Nišu predmet je interesovanja poznatih košarkaša iz cele Evrope. Jedan od njih je i mladi Bijeljinac Strahinja Rosuljaš (17), reprentativac Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima.

 

 

“Obožavam sve vidove košarke. Interesantno mi je kako moji vršnjaci igraju vrhunsku košarku, pa sam posetio par utakmica. Obožavam Niš kao grad, ovde su sjajno organizovani turniri u košarci u kolicima.”. – rekao je mladi Bijeljinac.

 

Pored sportske, Strahinja vodi računa i o školovanju i svojoj budućnosti, pa je primarno iz tih razloga u Nišu. Naime, on će biti član delegacije Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu na Erasmus plus projektu pod nazivom “Para-preduzetnička trening akademija” (“Paraentrepreneurship Training Academy” – PTA; ERASMUS+ SPORT – 2022 – SCPP – 101090735) koji će se u vidu  višednevnih radionica iz dualne karijere i preduzetništva održati u Aheloju kod Burgasa. Inače, pored pomenutog renomiranog fakulteta kao predstavnika Srbije, partneri na projektu dolaze iz Bugarske (KKK “Levski” iz Sofije, vodeći partner), Rumunije (Košarkaški savez Rumunija) i Hrvatske (KK “Ogulin” iz istoimenog grada).

“Deo sam delegacije Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu u jednom Erasmus plus projektu vezanom za dualnu karijeru sportista. Radionice su međunarodnog karaktera, održavaju se u okolini Burgasa. Sarađujem četiri pune sa pomenutim fakultetom, što preko svog matičnog KKK Bijeljina, što preko Saveza košarke u kolicima.” – objašnjava Strahinja.

 

Nije jedino projekat o dualnoj karijeri jedino što će se raditi. Strahinja će biti na delu priprema bugarske reprezentacije u košarci u kolicima za predstojeće Evropsko prvenstvo C divizije (Bosna i Hercegovina je u B diviziji).

“Iskoristiću priliku da treniram sa svojim prijateljima iz Bugarske. Očekujem da ću da individualno napredujem sa trenerima iz Italije i Nemačke, Antoniom Kuljanom i Jozefom Jaglovskim.” – radostan je naš sagovornik i dodaje “Dvojno državljanstvo mi daje više mogućnosti za sport, školovanje i ostale životne stvari”.

Inače, stručnjaci smatraju da je Strahinja Rosuljaš najveći talenat košarke u kolicima “od Bosfora do Alpa”. Potekao je u KKK Bijeljina u kome je osvojio Balkansku ligu prošle sezone, a ove se okitio titulom šampiona NLB lige.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.