Istorijski uspeh za tenisere TAŽ-a

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) završen je NIŠ OPEN 2021 za juniore i juniorke. Turnir iz serije TENNIS EUROPE igrao se proteklih nedelju dana u Nišu i za prvi reket se borilo skoro 100 tenisera i teniserki iz 20 zemalja.

 

TAŽ ima tradiciju dužu od deset godina u organizaciji brojnih međunarodnih turnira i ovaj turnir je svakako bio u znaku niške akademije. Istorijski rezultat za TAŽ, po prvi put se desilo da oba pehara završe u rukama tenisera, odnosno teniserke iz kluba. U kategoriji juniora šampion je Nikola Jović (TAŽ), to je ujedno i njegov prvenac, a šampionka je Anje Stanković (TAŽ) aktuelna šampionka Srbije.

 

Nikola Jović je u finalu bio bolji od Sergeja Živkovića iz Srbije sa 2:0 (6/2, 6/3), a Anja Stanković je bila bolja od Vere Sokolove iz Rusije sa 2:0 (6/4, 6/2). Anja je pored titule u singlu stigla i do titule u dublu. Ona je u paru sa Anastasijom Cvetković bila bolja od srpskog para Teodora Kostović/Katarina Milošević, rezultat je bio 2:0 (6/2, 6/4). Pobednički pehar muškog dubla pripao je paru iz Makedonije Amar Huseinovik/Filip Stojanovski koji su u finalu pobedili crnogorski par Balša Đoković/Milan Ristov  sa 2:0 (6/4, 6/2).

 

“Mi smo se potrudili da i ove godine budemo dobri domaćini mladim snagama, teniserima I teniserkama do 16 godina, možda ćemo nekog od njih vrlo brzo gledati na velikim seniorskim turnirima. Meni je posebno zadovoljstvo i ovo se po prvi put dešava da oba pehara ostanu kod nas, a konkurencija je zaista bila velika” – istakao je Nikola Živković, predsednik niške akademije na ceremoniji dodele pehara.

 

U nedelji za nama pozitivne rezultate su ostvarili i najmlađi teniseri i teniserke Teniske akademije Živković na Otvorenom prvenstvu Niša do 12 godina: Radovan Petrović je bio prvi, Iva Stojančić druga, a treće mesto su osvojili Vlada Stamenković, Danica Marjanović i Hana Ilić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.