Streličarski klub Niš uspešan i u takmičenju i u organizaciji

Proteklog vikenda je po 35. put održan streličarski turnir u dvorani koji od 2001. godine nosi ime Memorijal Mihajlo Čolović – Čole, po osnivaču Streličarskog klub Niš – organizatora ovog turnira.

 

Zbog neizvesnosti okop dobijanja termian u hali, ove godine turnir je po prvi put malo zakasnio. Održan je u sali OŠ Miroslav Mika Antić u Nišu i privukao je stotinak streličara iz 18 domaćih klubova. Kapacitet takmičenja je bio popunjen u potpunosti, a turnir se će pored velike posećenosti, biti upamćen i po dobrim rezultatima i još boljoj  organizaciji, koja je bila dodatno otežana dodatnim merama zbog pandemije virusa.

 

Takmičari domaćina o rganizatora SK Niš ostvarili su odličan rezultat osvajanjem 3 individualne medalje (od kojih 2 zlatne i jedna bronzana), i drugog mesto u ekipnom plasmanu za kadetkinje.

 

 

Najveći uspeh je postigao jedan od mlađih niških takmičara, Mihajlo Stefanović koji je sa svojih 17 godina prvu put učestvovao kao senior na jednom takmičenju i taj svoj prvi nastup krunisao je zlatnom medaljom. Plasirao se kao 5. u kvalifikacijama, i potom zaista vanserijskim gađanjem kroz eliminacije pobedio je puno iskusnije kolege, pa je u finalu čak pobedio i jednog od naših reprezentativaca i državnog prvaka iz novosadskog kluba. U niškom klubu ističu da su prezadovoljni ovim uspehom jer je Mihajlo pokazao da je njegova streličarska karijera u usponu i naporan rad je počeo da donosi rezultate.

 

U seniorskoj konkurenciji stilom “goli luk” zlatom se okitio Dejan Stojanović, još jedan jedan od novajlija u klubu iz Niša. On je za kratko vreme postigao veoma zapažene rezultate, i čak oborio jedan državni rekord. Na ovom turniru bio je mirne ruke te je posle prvog mesta u kvalifikacionom delu, ostao prvi kroz eliminacije i osvojio zlatnu medalju.

 

U konkurenciji kadetkinja, olimpijski luk, posle kvalifikacija Danica Nikolić bila je prva sa veoma solidnim rezultatom, na žalost kroz eliminacije izgubila je ključni meč,  ali je u borbi za bronzanu medalju u meču protiv streličarke iz Pančeva sačuvala mirnoću i ipak došla do odličja. Danica je osvojila i ekipno drugo mesto u konkurenciji kadetkinja zajedno sa Teodorom Stamenković i Petrom Todorović.

 

Dobri rezultati na startu sezone govore da se u niškom streličarskom klubu vredno radi, a osvojen odličja su podstrek pred dolazeća državna prvenstva za sve kategorije koja će se održati u martu na Zlatiboru i u Temerinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.