Iako brojčano nadmoćnije niške košarkašice poražene od Topolčanke

Obrukale se košarkašice Studenta i napravile korak unazad u borbi za opstanak

Nakon prošlonedeljnog neodlaska na utakmicu, najavljivano je odustajanje ekipe Topolčanke od daljeg takmičenja u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi Srbije,međutim one ne samo da nisu odustale već su uspele i da pobede “zbunjenu” ekipu niškog Studenta sa 73:69(29:28).

Psihološka igra koju je pripremila ekipe iz Bačke Topole, predvođena bivšim trenerom Studenta Slađanom Ivićem urodila je plodom. Nakon propuštene utakmice u prošlom kolu, Ivić je uspeo da sačuva jezgro ekipe od 6 igračica, pri tom držeći nišku ekipu u dilemi da li će do susreta uopšte i doći. Utakmica je na kraju ipak odigrana, a domaće su i iako brojčano slabije uspele da dođu do značajnog trijumfa.

Posle vođstva Nišlijki na samom startu utakmice od 10:2, Topolčanka vraća susret u egal. Do kraja meča ekipe su se smenjivale u vođstvu ne uspevajući da naprave osetniju prednost.

U sam finiš domaće, koje su u protokolu imale samo 6 igračica, ulaze sa problemima sa ličnim greškama. Kada je 75 sekundi pre kraja domaći sastav ostao samo sa 4 igračice na terenu, a Student poveo sa 68:66 činilo se da će bodovi ipak u Niš. Međutim do kraja Topolčanka pravi 7:1 i okončava meč u svoju korist. Igračice Slađana Ivića zaigrale su na jedinin način na koje su i mogle – stale su u zonu puštajući šut igračicama Studenta. Niške igračice to nisu iskoristile već su zaređale sa promašajima. Sa druge strane u odbrani činile su gošće ono što jedino nisu smele- pravile su prekršaje nad brojčano slabijem protivniku dozvolivši mu da preko slobodnih bacanja postiže lake poene.

Ekipu iz Bačke Topole do pobede je predvodila Jokić sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije. Škrbić je dodala 18, uz deset skokova, a Amerikanka Sejmur 17 poena. Na drugoj strani u ekipi Studenta najviše se istakla Kondić sa 15 poena, te Živković i Đorđević sa 13..

Nakon propuštene prilke košarkašica Studenta da drugom, vezanom pobedom, uđu u mirnije vode, one su sebi zakomplikovale situaciju vraćajući Topolčanku u život. Ekipi iz Bačke Topole odlično će doći tronedeljnja pauza zbog obaveza reprezentacije, jer će dobiti dodatno vreme da konsoliduju svoje redove i nastave borbu za opstanak sa Studentom i Vrbasom. Student u narednom kolu 17. februara dočekuje ekipu Spartaka.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.