I pored lošeg vremena humanitarna aukcija dresova uspešna (VIDEO)

I pored lošeg vremena humanitarna aukcija dresova uspešna (VIDEO)

U organizaciji Sekcije sportskih novinara Niša održana je humanitarna aukcija sportske opreme sa koje će sav prihod biti uplaćen kao pomoć za lečenje mladog sportskog novinara Aleksandra Nikolića.

Aukcija je bila planirana kao uvod u javno gledanje utakmice Srbije i Brazila na amfiteatru na niškom keju, ali je zbog vremenskih prilika prebačena u obližnji Oficirski dom. U startu je to bila otežavajuća okolnost jer je aukciji prisustvovao daleko manji broj ljudi od očekivanog.

Oni koji su došli, međutim, pokazali su veliku dozu humanosti. Bez obzira na to što nije prodata sva sportska oprema ponuđena na aukciji, ipak je prikupljeno 217.000 dinara. Celokupan iznos biće uplaćen na račun, na kome se prikupljaju sredstva za lečenje teško bolesnog Nišlije.

Najvišu cenu dostigao je pehar proslavljenog niškog kikboksera Stevana Živkovića koji je prodat za 46.000 dinara, a među skupljim rekvizitima bili su i teniski reket Dušana Lajovića – 40.000 i  dres košarkaša Miloša Teodosića iz LA Klipersa koji je prodat po ceni od 36.000 dinara. Lepu cifru dostigao je i dres futsalera Mladena Kocića iz ruskog Tjumena koji je prodat za 18.000 dinara.

Pored pasioniranih kolekcionara i Acinih prijatelja, aukciji su se odazvale i društveno odgovorne firme i udruženja – “New City” hotel iz Niša, kompanija Seavus, firma Drvenac iz Niša, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja  i Univerzitetski košarkaški klub Student, koji su kupovinom dresova značajno doprineli da prikupljena sredstva na ovoj aukciji ne budu mala.

Organizaciju aukcije pomogli su Opština Medijana i Kancelarija za mlade Grada Niša.

Pošto je dobar broj kvalitetnih i vrednih dresova ostao neprodat, aukcija će uskoro biti ponovljena, a do tada se nastavlja akcija prikupljanja novih aukcijskih rekvizita.

foto: Kristina Krstić

 


Povezane vesti

Prva sezona Amaterske futsal liga Niša privodi se kraju

Bez velike medijske pompe i pažnje u Nišu je početkom oktobra startovala Amaterska futsal liga Niša pod okriljem Sportskog udruženja

Najsnažniji dizači tegova na državnom prvenstvu u Nišu (VIDEO)

U Nišu je, ovog vikenda, održano Državno prvenstvo u dizanju tegova za seniore i veterane.  Učestvovalo je 50 takmičara iz

U Pirotu održan Javni čas fizičkog vežbanja (VIDEO)

U ritmu zumbe, sinhronizovanim pokretima udruženih atletičara, gimnastičara, karatista, kik-boksera i slučajnih prolaznika, Pirot je, na svom gradskom trgu, održao

1 comment

Write a comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.