Gudžić i Veličković u Čajetini

Početak avgusta za košarkaške klubove uglavnom znači i početak priprema za novu takmičarsku godinu. U Čajetini je u ponedeljak 14. avgusta izvršena prozivka igrača Zlatibora, za premijernu prvoligašku sezonu. Na spisku novog trenera kluba Vanje Guše nalaze se i dva bivša igrača niškog Konstantina, Vladimir Veličković i Nemanja Gudžić.

Vladimir Veličković (28, 178) je igrač koji je prve košarkaške korake napravio u Vlasotincu, a punu afirmaciju stekao u leskovačkom Zdravlju i niškom Konstantinu. U inostranstvu je igrao za ekipu MZT-a iz Skoplja u sezoni 2010/11, kao i u Handlovi iz Slovačke u sezoni 2013/14. Prethodnu sezonu igrao je u dresu Tamiša iz Pančeva.

 

Nemanja Gudžić (27, 198) je član čuvene generacije mladih košarkaša Ergonoma koja je u kadetskoj konkurenciji bila prvak Srbije i Crne Gore. Jedan je od pet igrača iz te ekipe koji je karijeru nastavio u mlađim selekcijama FMP-a iz Železnika i u prvoj sezoni osvojio turnir Evrolige u Barseloni. Kao senior je od početka bio važan šraf u “mašineriji” trenera Marka Cvetkovića u četiri veoma uspešne sezone Konstantina. Prošlu sezonu je započeo u niškom timu, ali je završio upravo kod trenera Cvetkovića, u dresu Handlove iz Slovačke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.