Grad Niš ima još jednog Superligaša

Najveći uspeh niškog ženskog šaha u ekipnoj seniorskoj konkurenciji, u poslednjih 12 godina, ostvarila je ekipa Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” ulaskom u Super ligu Srbije – najviši rang takmičenja u državi, u kome je Grad Niš poslednji put imao predstavnika davne 2007. godine.

U klubu nisu mogli da sakriju zadovoljstvo posle ovog velikog uspeha: “Zahvaljujući pre svega entuzijazmu, volji i želji dece – članova kluba, kao i istrajnosti njihovih roditelja, zajedničkim snagama uspeli smo da, za ovo kratko vreme, dođemo do samog vrha – do najvišeg seniorskog ranga ekipnog takmičenja u državi!”

Državno prvenstvo održaće se od 22. avgusta do 1. septembra u Subotici, a za odlazak jedine superligaške ekipe sa juga Srbije na ovo takmičenje neophodna su finansijska sredstva u iznosu od 840 hiljada dinara. Iz gradskih struktura klub ima izuzetnu podršku koja u velikoj meri pokriva debitantski nastup kluba u najvišem rangu takmičenja. Pored podrške Grada, klubu je svakako neophodna podrška i pomoć društveno odgovornih kompanija na šta iz DŠK Osnovac i apeluju.

Inače, Niš već šest godina nema predstavnika ni u muškoj ekipnoj konkurenciji u najvišem rangu takmičenja, pa samim tim ulazak ekipe DŠK “Osnovac” u najelitnije ekipno takmičenje u državi ponovo vraća Grad Niš na mapu šahovskih centara u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.