Dobar žreb za Naisu

Rukometašice Naise dobro su prošle na žrebanju koje je održano u sedištu EHF-a u Beču, pošto će ovosezonsko takmičenje u Evropi početi dvomečom sa ekipom Čaira iz Severne Makedonije. Prva utakmica igraće se u Skoplju 10-og ili 11-og oktobra, dok je revanš nedelju dana kasnije u niškoj hali “Čair”.

 

Žreb je bio poludirigovan, a zbog pandemije COVID-19 podeljen po zonama, tako da je Naisa među potencijalnim protivnicima imala dve italijanske ekipe-Mestrino i Kasano Manjago, turski Izmir i Čair iz Skoplja. EHF je u startu izbegao duga putovanja, a Naisa nije mogla da se sretne ni sa ekipom sa Kosova. Čair je na otvaranju takmičenja rival po meri.

 

-Zadovoljni smo iz više razloga. Skoplje je blizu i neće biti problema sa organizacijom puta. Što se kvaliteta tiče, siguran sam da je on na našoj strani, tako da očekujem siguran prolaz u narednu rundu takmičenja-ističe Svetislav Jovanović, šef Stručnog štaba Naise.

 

Da podsetimo, EHF kup je novo takmičenje, a naslediće Čelendž kup koji je Naisa već osvojila 2007.godine, a u prošloj sezoni Covid-19 je zaustavio Naisu u polufinalu ovog međunarodnog takmičenja…U planu je bilo održavanje Fajnal fora, ali je EHF takmičenje u završnoj fazi prekinuo.

 

Ovogodišnje takmičenje kreće od 2. kola u kome će nastupiti 18 timova, među kojima je i Naisa. Pobednici iz 2.kola, njih 9, pridružiće se ekipama koje su već u 3.kolu (23 ekipe)  i tada će kostur takmičenja biti kompletiran.

 

Među ekipama koje se priključuju u 3.kolu, pored pobednika 2.kola, naći će se šampion Srbije  Jagodina, kao i timovi iz Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Lokomotiva i Bjelovar iz Hrvatske, ekipe iz Španije, Slavija iz Praga, Paok iz Soluna i po jedna ekipa sa Islanda, sa Malte, iz Italije, Luksemburga, Crne Gore, Holandije, Portugala, Švajcarske, Turske i Ukrajine.

Naisa u ovom takmičenju gaji visoke ambicije, ali će mnogo toga zavisiti i od žreba.

 

Pre nastupa u EHF kupu Naisu očekuje najpre završnica ovogodišnjeg nacionalnog kupa, u kome se u polufinalu, 3.oktobra sastaje sa ekipom Bora, a u eventulanom finalu pobednik duela Jagodina-Bekament, kao i početak nove prvenstvene sezone koji je zakazan za 7.oktobar, a protivnik je novajlija u ligi, ekipa Radničkog iz Kragujevca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.