Đaci OŠ “Car Konstantin” najuspešniji u dečijoj atletici (VIDEO)

Parket sportske hale u Osnovnoj školi “Mika Antić” ovog vikenda je bio poligon za učesnike projekta “Dečja zabavna atletika”. Manifestacija je bila ekipnog – takmičarskog karaktera, a učestvovalo je oko 70 đaka trećih i četvrtih razreda iz 7 niških osnovnih škola. Zadakak takmičara bio je da savladaju pet poligona koje su im pripremili profesionalni atletičari, ali i da se, pre svega, zabave i nauče nešto novo.

Iako je plasman bio u drugom planu, u manifestacijama poput ove razvija se timski duh. Tako su se ovoga puta, kao najbolja ekipa, izdvojili učenici škole “Car Konstantin” i njima je pripao pobednički pehar, dok su na drugom mestu završili osnovci iz “Dositeja Obradovića”, a na trećem tim OŠ “Dr Zoran Đinđić”.

Projekat “Dečja zabavna atletika” prepoznat je kao program od značaja za sportski razvoj dece i kao takav sufinansiran od grada. Organizator događaja, Atletsli klub “Radnički”, za proleće najavljuje sličnu manifestaciju koja bi trebalo da se održi pod vedrim nebom – na stadionu Čair.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.