Bokserke Viteza otvaraju novu sezonu

Bokserke Viteza otvaraju novu sezonu

Tradicionalnim okupljanjem na početku godine u Kik boks klubu Niš, odnosno, Boks klubu Vitez, obeležili su još jednu uspešnu sezonu i najavali planove ze nastupajuću.

 

I pored “okrnjene” sezone niški kik boks klub je uspeo da u disciplinama K1, loukik i fulkontak bude prvia, kao i zbirno u ukupnom plasmanu. Pored toga paralelno takmičeći se u boksu u generalnom plasmanu devojke Boks kluba Vitez bile su najuspešnije u državi, dok je muški deo ekipe zauzeo treće mesto. Tome treba dodati i veliki broj trofeja na revijama održanim u zemlji prethodne godine.

 

Kao bitnu stvar u klubu ističu i zadržavanje kontinuiteta u održavanju međunarodnog kik boks turnira Balkan best fighters.  On je ovog puta zbog zauzetosti niških hala održan u Jagodini uz veliku pomoć tamošnjeg predsednika Skupštine grada, Dragana Markovića “Palme”.

 

Kraj sezone je obeležila i sjajna pobeda u profi boksu najtrofejnijeg takmičara niškog kluba, Novaka Radulovića.Novak je u prethodnoj godini imao četiri meča u profi boksu i sva četiri je dobio. Posebno je značajna pobeda na samom kraju 2020. u Hamburgu nad, do sada neporaženim, Nemcem turskog porekla, Jildirimom. Ova pobeda je Novaku dosta podigla rejting tako da uskoro očekujemo nove pozive od agencije “Univerzum”, organizatora ovih profi borbi.“- istakao je Srđan Radulović, otac i trener Novaka Radulovića.

 

Što se tiče naredne sezone u klubu ističu da će prioritet biti takmičenja u olimpijskom boksu: “To je bio plan i ove godine, ali smo stigli i na boks i na kik boks. Jeste napornije, ali smo smogli snage, a pošto se termini takmičenja nisu preklapali uspeli smo paralelno da se takmičimo u oba sporta. Nadamo se da se i u nastupajućoj sezoni neće poklapati i da ćemo moći da guramo na dva fronta, malo je teže, ali nam se ne odustaje ni od jednog takmičenja.“- rekao je alfa i omega niškog kluba Srđan Radulović.

 

 

Novu sezonu otvaraju bokserke koje već od ponedeljka 11. januara kreću sa borbama na, jubilarnom, 10. Kupu nacija u Somboru. Boks klub Vitez će predstavljati tri dame: Nina Stajković, Nada Krivačević i Nikolina Stevanović.


Povezane vesti

Džudisti Kinezisa dominantni na Univerzitetskom prvenstvu Srbije (VIDEO)

Takmičari Džudo kluba Kinezis još jednom su potvrdili kvalitet, osvojili brojna odličja na studnetskom prvenstvu Srbije u džudou, a neki

Dokumentarac o košarkašici Nataši Kovačević premijerno u Cine Grandu (VIDEO)

  Dugometražni dokumentarni film Skok, priča o zadivljujućem životnom „comebacku” košarkašice Nataše Kovačević, ali i njenoj misiji da kod drugih

Ekskluzivno za Sport juga: Nenad Lalatović nada se trofeju sa Radničkim ove sezone (VIDEO)

U ekskluzivnom razgovoru za naš portal trener Radničkog iz Nenad Lalatović pričao je o svojim očekivanjima ove sezone na klupi

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.