Boks klub “Vitez” uspešan na startu sezone

Takmičari Boks kluba “Vitez”– Niš, šampionski su započeli sezonu 2019. Na Prvenstvu jugoistočne Srbije u olimpijskom boksu, održanom u Leskovcu, svih 15 takmičara ovog kluba osvojilo je medalju: 10 zlatnih, 2 srebrne i 3 bronzane.

Zlatna odličja osvojili su: Jovan Stojiljković, Stefan Paunović, Miloš Milovanović, Mila Kuhta, Neda Brkić, Natalija Gligić, Lazar Arsić, Marko Blagojević, Nina Stevanović i Dimitrije Nešić.

Pehar za najbolju takmičarku, pripao je Nedi Brkić, aktuelnoj šampionki Srbije u boksu.

Pehar za najboljeg seniora, takođe je pripao takmičaru BK Vitez, Jovanu Stojiljkoviću, koji je trijumfovao u  tri meča.

Najveća konkurencija je bila u kategoriji +91 kg, gde je novajlija u ekipi, Miloš Milovanović u svom prvom nastupu za BK Vitez došao do zlata.

Darko Stevanović i Vladica Kostadinović su osvojili srebrne medalje, a interesntno je da su obojica u finalu poražena od klupskih drugova.  Takmičari BK Vitez, su za dva dana takmičenja izgubili samo jednu borbu, u mečevima sa  bokserima iz drugih klubova.


Takmičarima još dva niška kluba BK Stanković i BK Vukovi 018 nije bio dozvoljen nastup na ovom takmičenju. Kako navode u ovim klubovima: “čak 17 boraca, njihovih članova, zbog neraščišćenih i loših odnosa na relaciji Bokserskog saveza Srbije i predsednika Bokserskog saveza Jugoistočne Srbije nije registrovano u knjigu članova ovog regiona. I pored toga što su registrovani u Bokserskom savezu Srbije i posedovali su lekarske preglede i osiguranja nije im dozvoljen nastup na ovom Prvenstvu”. Iz ova dva kluba najavljuju žalbe i tužbe nadležnim organima i traže poništenje prvenstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.