Bazen u Beloj Palanci idealan za odmor i relaksaciju (VIDEO)

Bazen u Beloj Palanci idealan za odmor i relaksaciju (VIDEO)

Koliko god da smo pasivni, i koliko god vodili nesportski način života, osveženje u vodi na više od 30 stepeni nikad i nikome ne dosadi. Naprotiv. I deci koja su fizički usporena zbog moderne tehnologije, ali i starijima koji su odavno odustali od sporta, plivanje, plutanje, brčkanje i sve što mogu da rade u vodi nikada ne pada teško. Samo kad bi imali gde.

Belopalančani, na primer, imaju od pre nekoliko godina, svoj mali lepi bazen, okružen teniskim, košarkaškim, terenima za odbojku na pesku, pa čak i golf terenima Ekološko-rekreativnog centra “Banjica”. Bazen nije olimpijski i nije dubok, ali zna da bude dupke pun. Tako su, u prve tri nedelje od otvaranja kupališne sezone, Belopalančani primili isti broj kupača kao prošle godine za čak šest nedelja, a 7. jula zabeležili rekordan broj posetilaca.

Svoj biser u Ekološko-rekreativnom centru, Beopalančani rado dele sa svima koji traže letnje avanture, rashlađenje i rekreaciju.

Osim što je lepo uređen, bazen u Beloj Palanci je i veoma čist, što se može uočiti i golim okom.

Bazen je podeljen na dve celine od kojih je jedna veoma plitka, dok voda u drugoj ne prelazi dubinu od metar i 40 centimetara. U tom smislu, sam po sebi je bezbedan, ali standardi bezbednosti ipak nalažu i dodatne mere opreza.

I na posletku, iako ne i manje bitno – bazen Ekološko-rekreativnog centra “Banjica” u Beloj Palanci, popularan je i zbog cena koje su zaista prihvatljive. Ulaznica za odrasle je svega 150, a za decu do 15 godina 100 dinara. Deca do 7 godina koja dolaze u pratnji bar jedne odrasle osobe ne plaćaju ulaz. Iznajmljivanje ležaljke i suncobrana takođe je samo 100 dinara. Bazen je otvoren svakog dana od 10 do 20 sati.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.