Batak i Aca “kapiten” ponovo u Radničkom

Nakon ostavke Radomira Kokovića fudbalski klub Radnički je na poziciju šefa stručnog štaba imenovao Radoslava Bataka, dok je novi sportski direktor Aleksandar Jovanović.

 

Uprava Radničkog je odlučila da na Čair vrati oprobane snage sa kojima je Radnički beležio dobre rezultate.

 

Radoslav Batak, koji je trenersku karijeru počeo 2015. godine vraća se na Čair, na klupu tima koji je predvodio tokom 2020. godine.

 

Prošli put smo ostavili dobar trag ovde u Radničkom i to mi je bio motiv da se vratim i ponovo predvodim ovaj klub. Situacija u kojoj preuzimam Radnički je teška, ali mi je to dodatni motiv. Do reprezentativne pauze nam slede dve utakmice, obe u gostima. Kolubara je već u subotu i imamo malo prostora i vremena da spremimo tim, u kojem postoji i problem sa stomačnim virusom. Prvi cilj je da izvučemo maksimum do te pauze, a onda ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak sezone. Smatram da Radnički ima dobar sastav, koji treba da bude u vrhu tabele, ali ne želim da se razmećem obećanjima. Ići ćemo meč po meč. Sa nekim igračima sam već radio i odlično ih poznajem, što će mi značajno olakšati posao na početku. Sa mnom su u stručni štab došli pomoćnici Zoran Repac i Nikola Trajković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine– izjavio je Batak.

 

Aleksandar Jovanović je dobro poznato ime svim “Meraklijama”.  Reč je o živoj legendi Radničkog i fudbaleru koji je odigrao preko 400 mečeva za klub. Jovanović je bio i dugogodišnji kapiten Radničkog i dan danas je poznat po nadimku Aca kapiten. Nakon završetka igračke karijere prihvatio je poziv Radničkog da se vrati na mesto gde je započeo svoju karijeru i odigrao svoje najbolje sezone, te postane sportski direktor kluba.

 

Pričao sam sa ljudima iz rukovodstva pre nekoliko dana i kada su mi ponudili ovaj posao, odmah sam ga prihvatio. Meni je Radnički dao sve u životu, a sada je vreme da i ja njemu nešto dam. Uvek mi je bila želja da radim u Radničkom i za Radnički. Odigrao sam deset sezona za ovaj klub, bio sam kapiten i srećan sa što sam odmah po završetku karijere dobio ovakvu priliku. Čeka me odgovoran posao i verujem da ću se dobro snaći. Biću spona između igrača i stručnog štaba sa upravom i potrudiću se da klub funkcioniše na najboljem mogućem nivou. Velika mi je želja da se publika vrati na Čair. Smatram da imamo dobru ekipu i da ćemo se, uz makismalno zalaganje svih u klubu, vratiti na mesto koje nam pripada, a to je vrh srpskog fudbala– rekao je Jovanović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.