Badin IT košarkaška liga Niša: Telekom i Badin nastavljaju seriju poraza

 

Prethodnog vikenda odigrano je sedmo kolo ovog sve popularnijeg sportskog amaterskog takmičenja. Liga je dobila i novo ruho u vidu novog emblema, a igrači i ekipe sve ozbiljnije pristupaju takmičenju i u svaku utakmicu ulaze sa spremnim taktikama, ozbiljnim skautingom protivnika i jasnim ciljem da osvoje oba boda na utakmicama. Pa, skoro sve ekipe. To se ne može reći za ekipe Telekoma i Badina, koji su u ovaj prvi deo takmičenja ušli malo ležernije i opuštenije u odnosu na ostatak lige. Posmatrajući njihove utakmice deluje da su momci ovde da se pre svega zabave i igraju košarku, a rezultat je u drugom planu. Što je prvenstvo i cilj jednog ovakvog takmičenja. Jedna utakmica ovog kola je odložena, između ekipa HTec Group i Fazi, dok je ekipa Codeus bila slobodna u ovom kolu. U ostalim utakmica postignuti su sledeći rezultati:

 

TraceOne-Diffine vs. Badin Soft 38:33 – utakmica koja je počela sa zakašnjenjm zbog netipičnog razloga, kašnjenja igrača gostujuće ekipe na početak meča, nije razočarala. Bilo je dosta borbe, lepih koševa, zanimljivih akcija, a domaća ekipa je rezultat prelomila u drugoj četvrtini i do kraja susreta samo održavala stečenu prednost. Ovom pobedom momci u žuto/zelenim dresovima su se probili do 5. mesta na tabeli i trenutno imaju 3 pobede i 2 poraza, dok su gosti nizom od 5 poraza, nakon početne pobede, pali na 8. mesto, poslednje koje vodi u plej of na kraju regularnog dela. Najkorisniji igrač utakmice bio je Nikola Spasić sa indeksom korisnosti 12, dok se kod poraženih najviše istakao Jovan Filipović sa indeksom 15 (8 poena i 15 skokova).

 

Better Collective vs. Syrmia 31:42 – drugi poraz u takmičenju jednom od favorita nanela je neugodna i borbena ekipa Syrmie. Momci u crvenim dresovima kontrolisali su meč tokom većeg dela njegovog toka i osim prve četvrtine koja je završena nerešnim rezultatom, ostale tri su dobili. Jedan od najzaslužnijih za ovaj trijumf bio je neverovatni Petar Petrović koji je svojim skokovima često omogućavao svojoj ekipi poene iz drugog napada. Petrović je došao do indeksa 19, a pored 6 poena i 14 skokova sakupio je i 5 ukradenih lopti. Košgeterskim učinkom u pobedničkom sastavu istakao se Kocić, koji je zabeležio 16 poena. U zelenom taboru momci su ravnomerno rasporedili poene i minutažu, a osetilo se odsustvo dva možda i najbolja igrača BC-a u dosadašnjem delu takmičenja, centra Stojiljkovića i odličnog šutera Nikolića, čiji su poeni itekako nedostajali na ovom susretu.

Ascalab-Webelinx Games vs. Telekom Srbija 40:31 – imali su igrači Telekoma odličan plan na ovom susretu, jedini zadatak bio im je da zaustave Živanovića. U tome su donekle uspeli, jer su sveli najboljeg igrača lige na samo osam poena. Međutim, iz drugog plana se pojavio najbolji igrač ovog kola Tričković koji je vešto koristio asistencije Živanovića i Ristovskog i upisao svoj prvi dabl dabl u takmičenju, postigavši 19 poena i sakupivši 16 skokova za ukupan indeks korisnosti od čak 29. Ekipa domaćina pokazala je još jednom zašto važi za jednog od glavnih favorita za titulu na ovom susretu i nemoćnoj ekipi Telekoma demonstrirala sve elemente timske igre. U bledom izdanju gostujuće ekipe najraspoloženiji košgeter bio je Mihajlo Kovačević koji je ubacio 15 poena. Nažalost, na ovom susretu nije imao podršku u vidu svojih saigrača i poraz je bio neminovan.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.