Babušnica još jednom bila sjajan domaćin najboljim basketašima iz Srbije i regiona (VIDEO)

 

Basket turnir pod nazivom “3×3 Babušnica 2022” u okviru Roda 3×3 prvenstva Srbije održan je četvrti put u ovoj varošici na jugoistoku Srbije.
Turnir je odigran u konkurenciji seniora i juniora i na njemu su učestvovale 24 ekipe. Mesto održavanja bio je otvoreni teren u centru Babušnice, a pokrovitelj turnira je opština Babušnica.

 

Organizacija turnira zaskužuje samo pohvale. Vremenska prognoza u nedelju ujutru nije bila naklonjena basketašima, a brojne padavine u Babušnici prethodnih dana natopile su teren. Zbog toga su organizatori spremili opciju da se turnir odigra u školskoj sali, ukoliko bude bilo potrebe za to. Ipak, bili su svesni da igranje bez publike nije veliki užitak i uz velike napore osušili su teren napolju, a njihov trud se isplatio i oblaci su se razišli, pa je turnir odigran na mestu na kom je i bio predviđen uz sjajnu atmosferu i veliki broj gledalaca.

 

 

Takmičarski deo bio je zanimljiviji nego ikada ranije. Nikad više izjednačenih ekipa nije bilo u Babušnici i prisutnim gledaocima priredili su izuzetan ugođaj. Turnir je imao međunarodni karakter, na njemu su učestvovale i dve ekipe iz Severne Makedonije. I oni basketaši koji godinama igraju u Babušnici, ali i oni koji su prvi put došli, bili su zadovoljni atmosferom i uslovima u kojima su igrali svoje utakmice.

 

 

Takmičenje u šutiranju trojki bio je jedan od pratećih programa turnira, na njemu su mogli učestvovati i basketaši, ali i posetioci. Pobedu je odneo Ivan Mančić koji je postigao čak sedam trojki za 30 sekundi. Jedan od kurioziteta turnira bila je ekipa koju su sačinjavala tri rođena brata.

 

U juniorskoj konkurenciji pobedu na turniru odnela je ekipa Vekol iz Beograda. Vekol je bio apsolutni favorit turnira jer je sastavljen od momaka koji, iako mladi igraju, košarku na najvišem nivou i veoma su uigrani u basketu. Ipak, u finalu umalo da im konce pomrsi ekipa 40 plus, takođe sastavljena od dečaka koji žive u Beogradu. U neizvesnoj završnici nakon preokreta u poslednjem minutu Vekol je uspeo da pobedi rezultatom 20:19. Treće mesto osvojila je ekipa iz Pirota, prošlogodišnji finalista, pod imenom Moj stan 010. Prvoplasirani tim osvojio je trideset hiljada dinara, drugoplasirani dvadeset hiljada, dok je trećem pripalo deset hiljada dinara.

 

U seniorskoj konkurenciji od osmine finala pa sve do borbe za trofej viđene su izuzetno neizvesne utakmice. Na kraju, slavila je ekipa Krupac, u finalu je bila bolja od tima Tropa de Elite rezultatom 20:16. Treće mesto osvojile su Munje, dok je četvrto pripalo Mrčajevcima.

 

 

Ekipa Krupac je kao pobednik iz Babušnice odnela ček na sto hiljada dinara, a uz to su ostvarili i plasman za finalni turnir Roda 3×3 prvenstva Srbije. Tropa de Elite je osvojila trideset hiljada dinara, Munjama je pripalo dvadeset, a Mrčajevci su uzeli deset hiljada dinara.

 

Još jednom, Babušnica se pokazala kao sjajan domaćin najboljim basketašima iz Srbije i zadovoljstvo učesnika turnira garantuje da ćemo i u budućnosti gledati sjajna takmičenja na istom mestu.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.