Uzbudljiv basket turnir u Babušnici (VIDEO)

U Babušnici je, od 8. do 11. avusta, odigran tradicionalni letnji basket turnir, koji se organizuje već petu sezonu zaredom. Na otvorenom košarkaškom terenu, brojnim ljubiteljima basketa predstavilo se pet kadetskih i osam seniorskih ekipa. Basketaški timovi su, na ovaj događaj pristigli iz Pirota, Leskovca, Bele Palanke i Babušnice i oni trenutno, prema rečima organizatora, igraju najjači basket u Pirotskom okrugu.

Osim namere da se zabave kroz dobru partiju basketa, učesnici finala pokazali su i veliku želju za pobedom. U seniorskoj konkurenciji igralo se u dve grupe, a do finalne večeri, izdominirale su pirotske ekipe. Finale je pripalo timu „Pirotska mlekara Adelfi Berilovac“ koji je, kroz dva meča, nadigrao momke iz drugog pirotskog tima – „Lisa old pab“.

Seniorski tim domaćina ispao je još u takmičenju po grupama, ali su zato mladi babušnički basketaši uspeli da izbore ulazak u finale. U kadetskoj konkurenciji takmičili su se dečaci 2002. godište i mlađi. Učestvovalo je 5 ekipa koje su igrale po sistemu ispadanja, a finalni okršaj u dva dobijena meča, odigrao se između Babušničana i Belopalančana. Tim iz Bele Palanke pobedio je u prvoj utakmici, ali je drugi meč dobila ekipa „And one“, pa se pobednik kadetskog finala odlučivao u trećoj utakmici koja je rezultatski bila neizvesna do poslednje sekunde. Padom koncentracije u samoj završnici i preranom proslavom pobede, babušnički kadeti pomogli su protivniku da uz zvuk sirene dođu do tijumfa.

Završnica babušničkog turnira imala je i desetak minuta spektakla jer su se na terenu pojavili i veterani, koji su, iako ne svi u sjajnoj formi, pokazali da im je i dalje stalo do igre pod obručem.

Vreme za odigravavanje mečeva pod vedrim nebom bilo je idealno jer su babušničke večeri, bez obzira na letnju vrelinu, sveže i vrlo prijatne. Organizator turnira je Košarkaški klub „Babušnica“, a pokrovitelj manifestacije Opština Babušnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.