Atletski klub “Radnički” na humanitarnom zadatku

Humanitarni projekat “Za detinjstvo bez razlike” kojim se prikupljaju sredstva za nabavku i postavljanje ljuljaški za decu sa smatnjama u razvoju, prviodi se kraju.

Nakon modne revije i turnira u pikadu i bilijaru, biće održana i sportska manifestacija koju realizuje Atletski klub “Radnički” Niš.

Događaj u kome uz profesionalne sportiste i rekreativce učestvuju i osobe sa smetnjama u razvoju zakazan je za 26. maj na stadionu Čair, a iz Atletskog kluba “Radnički” najavljuju da će pobednici u takmičarskim disciplinama dobiti medalje, diplome i majice.

“Pozivamo sve humane ljude da se pridruže i pomognu, da svi zajedno učinimo da ne postoje razlike između dece, jer svako dete ima pravo da se igra i da bude ispunjeno radošću”, kaže Vladimor Živković, trener u AK “Radnički”.

Osim pomenutih manifestacija, sredstva se prikupljaju i kutijama za dobrovoljni prilog koje su postavljene na prometnim mestima. Ljuljaške će biti instalirane na javnim površinama u gradu kako bi sva deca imala jednake mogućnosti da se priključe igri i ravnopravno uživaju u druženju sa vršnjacima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.