Andrija Stanković četvrti put šampion na Sofija Openu

Još jednom nam stiže lepa vest iz sveta karatea, u pitanju je opet trofejni niški karatista Andrija Stanković. On je za vikendu u Sofiji na međunarodnom karate turnir “SOFIA OPEN 2024” stigao do zlatne medalje.

Prestižno takmičenje u Bugarskoj je okupilo oko 1000 takmičara iz 15 zemalja, a takmičar Karate kluba Elid iz Niša nastupio je u seniorskoj kategoriji u katama i još jednom je dokazao visok rejting na međunarodnoj sceni.

“Imao sam 4 meča. U prvom kolu čekao me je takmičar iz Ukrajine koga sam pobedio rezultatom 5:0, nakon toga domaći takmičar (iz Bugarske) takodje pobeda sa 5:0. U polufinalu me je čekao odličan takmičar iz Grčke koga sam takođe pobedio maksinalnim rezultatom 5:0 i u finalu sam radio sa najboljim takmičarom iz Bugarske Angelom Angovim koga sam dobio rezultatom 5:0 i tako po 4. put u karijeri osvojio zlatnu medalju na ovom takmičenju, nakon 2015., 2016. i 2018. godine.”- izjavio je trofejni niški karatista.

Andrija nastavlja sa treninzima u visokom ritmu jer ga već u maju očekuju nova iskušenja na međunardonim karate turnirima u Sloveniji i Crnoj Gori, kao i Kup Srbije za seniore.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.