Andrija Petković osvajao medalje i obarao rekorde na Balkanskom prvenstvu

Najbolji niški plivač i najbolji mladi sportista Niša u prethodnoj godini, Andrija Petković predstavljao je ovog vikenda Srbiju na prvenstvu Balkana za juniore u Sarajevu i osvojio ukupno 4 medalje (1 zlatna, 2 srebrne i 1 bonzana), oborvši pritom i dva državna rekorda za 17 i 18 godina u disiciplini 50m leđnim stilom i u svim disciplinama u kojima je nastupao osvtvario je svoje nove lične rokorde.

Na ovogodišnjem prvenstvu u Sarajevu nastupili su takmičari iz 12 zemalja, a naša reprezentacija bila je sastavljena od 10 plivača u muškoj i ženskoj kateogirji.

U disciplini 50m ledjno Andrija je osovojio drugo mesto i oborio dva državna rekorda za 17 i 18 godina sa vremenom 27.08.

Kao član štafete Srbije 4x100m slobodno Andrija je osvojio prvo mesto, drugo mesto u disciplini 4x100m mešovito i treće mesto u disciplin 4x200m slobodno.

U disciplini 100m leđnim stilom Andrija je zauzeo 4. mesto sa vremenom 58.89 što je takođe njegov novi lični rekord, a bronzana medalja izmakla mu je za svega 23 stotinki.

Ovi rezultati su najveći uspeh mladog niškog plivača u dosadašnjoj karijeri i za očekivati je da će nastaviti i dalje da napreduje i sa uspehom predstavlja Srbiju i na najvećim međunarodnim takmičenjima.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.