Anastasija Cvetković treća na mastersu u Monte Karlu

Tokom protekle nedelje je na terenima Teniskog centra u Monte Karlu održan završni MASTERS za teniserke do 16 godina. Turnir je okupio 8 najboljih teniserki na kraju sezone iz kalendara Tennis Europe, a među njima je bila i teniserka niške Teniske akademije Živković (TAŽ) Anastasija Cvetković. Anastasija je nakon dve pobede i jednog poraza stigla do trećeg mesta i značajnog međunarodnog rezultata na turniru gde su ranijih godina nastupala danas najpoznatija imena ovog sporta.

 

„Mislim da je pre svega privilegija biti ovde i igrati na ovim terenima. Upisala sam pobedu protiv Čehinje i Srpkinje, Belgijanka me u tesnom meču pobedila i izostala je borba za titulu.“ – rekla je Anastasija Cvetković nakon dodele pehara.

 

Niška teniserka se nakon ovog turnira priključila Reprezentaciji Srbije do 16 godina koja učestvuje na Bili Džin King kupu u Španiji. Na međunarodnoj sceni od tenisera niške akademije igraju još: Nikola Jović, Mateja Stanisavljević, Ognjen Belić i Uroš Živković. Oni se nalaze u Najrobiju, glavnom gradu Kenije, gde predvođeni trenerom Nikolom Živkovićem igraju seriju ITF turnira. Na prvom od tri, koliko će se igrati, Nikola Jović i Mateja Stanisavljević su stigli do titule u dublu. Njih dvojica su odmerili snage i u singlu, pa se igralo niško finale koje je pripalo Nikoli Joviću.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.