AKL: “Trojkaši” obeležili petnaesto kolo (VIDEO)

 

 

Preko 90 šuteva sa distance pogodili su igrači minulog vikenda. Igrala se lepa košarka, prisustvovali smo iznenađenju kola, a imali smo i nekoliko derbija.

 

Prvi od tri derbija ovog kola odigrale su ekipe Izmena i Kraljeva ove igre. U neizvesnoj i jako teškoj utakmici, kako za igranje tako i za gledanje, trijumf su odneli aktuelni vicešampioni. Igra na mali broj poena i rezultat koji više podseća na rukometni nego na košarkaški više je prijala Izmenama koji su u poslednjoj četvrtini došli do bitnih bodova, a Kraljeve “oterali” ispod crte koja vodi u doigravanje.

 

Drugi derbi kola odigrale su najstarije ekipe ovog takmičenja, ekipe Tvrđave i Niških medveda. Iako ova utakmica nema epitet derbija po poziciji na tabeli, svakako spada u evergrin ovog takmičenja. Iako desetkovana Tvrđava sa svega sedam igrača, pružila je fantastičan otpor Medvedima koji su, pored toga što su bili u punom sastavu, u svom rosteru imali sjajne i izuzetno raspoložene Miloša Bosića i Gagu Kantara koji je ubacio 6 trojki, a svaku u trenucima kada se lomio rezultat i Tvrđava uspevala da uhvati priključak i približi se Medvedima.

 

Treći derbi je taj epitet dobio ove sezone, mlada i borbena ekipa Trust the Processa koju su svi proglasili za najprijatnije iznenađenje sezone, uz Durlantulu, savladala je šampionsku ekipu Neradničkog u poslednjim trenucima susreta. Preokret i važnu pobedu koja je donela pomak TTP-u na tabeli doneo je svojim trojkama Trajković, a meč je obeležio svojom požrtvovanošću kada je presekavši loptu odleteo u pravcu zapisničkog stola, porušio svu opremu, pukom srećom se nije povredio i tom prilikom asistirao za bitne poene svoje ekipe.

 

 

 

Ova sezona je iznedrila neke nove ekipe, a stare i prekaljene bacila u drugi plan i pokazalo se da ukoliko žele da i dalje budu kompetentne narednih sezona, a ne samo učesnici, ekipe Neradničkog, Tvrđave, Neposlušnih, Old School Wolves-a i druge će morati ozbiljno da podmlade i pojačaju svoje rostere preko leta.

 

U ostalim susretima pobede su zabeležile ekipe KK Senior, Durlantule, Kolibrija i Tajchy Thundersa. Najkorisniji igrač kola dolazi nam iz redova AKK Kolibrija, dobro poznato ime sa prvoligaških terena, Milan Tešanović sa ubačenih 24 poena i indeksom koristnosti 28.

 

Ekipa Bulevara je bila slobodna u ovom kolu.

 

Ovo su svi rezultati petaestog kola:

 

Niški medvedi vs. AKK Tvrđava 61:51

NeposlušNi vs. Tajchy Thunders 57:71

Neradnički vs. Trust the Process 57:59

Brew crew vs. Margerski tigrovi 72:57

AKK Kolibri vs. Old school wolves 58:49

AKK Rekreativci vs. KK Senior 44:71

Durlantula vs. Los santos 65:48

Izmene vs. Kraljevi ove igre 42:37

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.